Medailles voor redders KNRM

4

Den Helder – Tijdens de bemanningsavond van de KNRM Den Helder zijn maandag in het restaurant van de KMJC de vrijwilligersmedailles uitgereikt. De secretaris reikte de medailles en oorkondes uit. Officieel heet het Vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid, uitgegeven door de Kanselarij der Nederlandse Orden.

De medailles gingen naar:
Wiebe Wester 10 jaar vrijwilliger, met 149 acties en 300 personen en 3 dieren in veiligheid gebracht.
Mark Adema 10 jaar vrijwilliger, met 265 acties en 512 personen en 11 dieren in veiligheid gebracht.
Sander Michalewski 15 jaar vrijwilliger, met 390 acties en 913 personen en 18 dieren in veiligheid gebracht.
Jordy van Loon, 15 jaar vrijwilliger, met 287 acties en 763 personen en 14 dieren in veiligheid gebracht.
Wolter Zuuring was 25 jaar vrijwilliger. Opstapper van 1993 tot 2010 en daarna helper aan de wal. Hij redde in totaal 1176 personen en 17 dieren. Hij werd toegesproken door John Geel, de operationele inspecteur uit IJmuiden. Wolter kreeg niet alleen de Vrijwilligersoorkonde, maar ook de bronzen eremedaille van de KNRM, die door zijn echtgenote werd opgespeld.

Ook Coen Bot kreeg een medaille voor 10 jaar vrijwilligerswerk. Coen was jarenlang de beroepsschipper in Den Helder en toen hij met pensioen ging werd hij helper aan de wal. In die tijd heeft hij evengoed nog 28 acties meegemaakt en daarbij 55 mensen en 2 dieren in veiligheid gebracht. Zijn totaal komt op 1493 geredden.

4 REACTIES

  1. stuk voor stuk geweldige vrijwilligers die helaas door Schuiling en kornuiten gewoon als oud vuil behandeld worden…..

Comments are closed.