Mooie afsluiting succesvol jaar voor Helderse judoka’s

0

Den Helder – In Sportcentrum Het Activum in Hoogeveen vond zaterdag het 35e kersttoernooi plaats. Voor een aantal Helderse judoka’s van Bakker Sports was dit het allerlaatste judotoernooi van 2018.

Jayden Tijdeman was ingedeeld in de leeftijds-/gewichtsklasse U12, -33 kg, welke bestond uit twee poules met in totaal 10 judoka’s. De eerste vier partijen in zijn poule werden allemaal overtuigend gewonnen. In die finaleronden moest hij nog twee wedstrijden judoën tegen de nummer 1 en 2 van de andere poule. Ook deze twee partijen werden gewonnen. Jayden liet gedurende het toernooi diverse mooie uitgevoerde judoworpen zien. Een 1e prijs was zijn beloning.

B.J. Schippers was ingedeeld in de leeftijds-/gewichtsklasse U12, -44 kg, welke bestond uit twee poules met in totaal 9 judoka’s. In de reguliere pouleronden wist hij al zijn tegenstanders te verslaan. In de finalepoule, waarbij de vier sterkste judoka’s van de twee poules waren overgebleven, verloor hij één wedstrijd en won hij één wedstrijd. Het leverde hem een welverdiende 2e plaats op.

Sterre Dalmeijer was ingedeeld in de leeftijds-/gewichtsklasse U15, -52 kg, welke bestond uit één poule van in totaal 5 deelnemers en zij moest dus vier wedstrijden judoën. Na twee gewonnen en twee verloren wedstrijden was duidelijk dat zij de derde plek had veroverd. Dit kersttoernooi in Hoogeveen was een mooie afsluiting van een heel succesvol jaar voor de Helderse judoka’s.