Nieuw boek van Henk van Kuijk

0

Den Helder – Hij is troubadour, zanger, schrijver, journalist en soms ook luis in de pels. Henk van Kuijk dus, die komende zondag zijn nieuwste boek “Net over de lijn” presenteert. Die happening vindt plaats in Kunst & Kitchen op Willemsoord, vanaf 14.00 uur.

In 2008 schreef hij een boek met korte verhalen onder de titel “Wie wil er nou in Den Helder wonen???”, dat ook vertaald werd in het Engels. En in 2016 “De Helft plus Een is Gemeen”, over creatief beslissen. Als chansonnier van eigen Nederlands werk heeft hij een groot repertoire. Zijn liedjes omlijst hij vaak met komische verhalen, dat is wel te herkennen in zijn nieuwe boek “Net over de lijn”, een vijftigtal komische columns over grappige verschijnselen in de sport.

Hij publiceerde een aantal ervan al voor internetkranten in Almere en Amsterdam. Het is een alleraardigst cadeau voor de feestdagen. Je leert er bijvoorbeeld uit hoe je een feilloze penalty kunt nemen, of hoe het ‘Plan Kuijk’ nuttig kan zijn voor het Nederlands elftal. Waarom ‘shoot’ zo’n rare hockey-regel is. Hoe goed het Engels van Van Gaal is. En waarom de dopjes uit de oren van de wielrenners moeten. Cartoonist IJf Blokker en fotograaf George Stoekenbroek leverden fraaie illustraties voor het boek.

Tijdens de presentatie leest Van Kuijk enkele columns voor, hij praat met zijn publiek en zingt ook enkele toepasselijke, sportieve liedjes van eigen hand. Hier en daar kan het publiek meezingen. Het boek is verkrijgbaar bij Bruna Julianadorp en stad en via hm.vankuijk@kpnmail.nl. Het kost 15 euro. Het is ook te vinden in Bibliotheek School 7.