Omring en De Zorgcirkel doen samen boodschappen

0

Den Helder – Omring en De Zorgcirkel gaan voortaan samen het voedsel inkopen. Daarmee wordt voor Omring zo’n 7 procent per jaar bespaard en dat bedrag kan worden ingezet ten gunste van de client.

Door samen in te kopen, stijgt het inkoopvolume en kan de leverancier tegen gereduceerd tarief leveren. Omring bespaart bijvoorbeeld een kleine zeven procent op het voedingsbudget. Daarnaast wordt er door de leverancier jaarlijks een bonus uitgekeerd die na het derde jaar oploopt. Hoe langer de samenwerking duurt, hoe meer de samenwerking oplevert.

Ook voor De Zorgcirkel levert de gezamenlijke inkoop een flinke besparing op. “Wij hebben iets andere getallen dan Omring en dat komt omdat wij eigen afspraken hebben met de leverancier. Ondanks de samenwerking is er ruimte voor eigen wensen. Wij vinden het bijvoorbeeld belangrijk om eigen leveringstijden te hanteren”, voegt René van Elferen, manager facilitair bedrijf en gastvrijheid van De Zorgcirkel, toe. De Zorgcirkel heeft een eigen productiekeuken, terwijl Omring onder andere volledige maaltijden afneemt.

Cliënt profiteert
Het bespaarde budget is nu beschikbaar voor andere zaken. René Sassen, manager inkoop bij Omring: “De organisatie kan zelf beslissen waar dat geld aan wordt uitgegeven. Misschien aan kwalitatief betere matrassen, meer personeel of meer entertainment/uitjes. Feit is dat de besparing ten goede komt van de cliënt.”

De grotere inkoop mag niets afdoen aan de kwaliteit van de producten. “De kwaliteit moet onverminderd hoog blijven. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat speciale voeding, zoals sondevoeding, nog altijd apart bij een specialistische leverancier ingekocht wordt”, voegt Sassen toe. “We willen ditzelfde traject ook gaan toepassen op een gezamenlijke inkoop van bijvoorbeeld incontinentiemateriaal, hulpmiddelen en zelfs het wagenpark”, meldt Van Elferen.