DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Opbouw ijsbaan Beatrixstraat begonnen

Den Helder – De opbouw van de kunstijsbaan in de Beatrixstraat is maandagochtend begonnen. Komende vrijdag wordt de baan, om 18.00 uur, officieel geopend. Daarna kan er tot begin januari dagelijks worden geschaatst.

Het bestuur van de stichting promotie Helderse Binnenstad is dankbaar dat zowel sponsor Rabobank Kop van Noord-Holland, Jumbo als IJstijd! en de vele lokale ondernemers die zich ook dit jaar weer aan dit mooie evenement verbonden hebben. Naast zeer nodige financiële ondersteuning levert de Rabobank vanuit haar personeelsbestand ook vrijwilligers, die ’s avonds en in de weekenden surveilleren. Hiermee doet zij de uitspraak “een aandeel in elkaar” wederom eer aan.

Een kaartje voor de ijsbaan heeft ook dit jaar weer vele voordelen. Zo is er GRATIS toegang tot het Marinemuseum, een 2e BIG MAG of Mc Chicken GRATIS bij Mc Donald’s en 20% korting bij de nieuwe Jamin. Voor wie in deze periode zijn boodschappen besteld bij Jumbo Anna Paulowna krijgt bij elke bestelling een toegangskaartje voor IJsbaan Beatrixstraat GRATIS en maakt ook nog eens kans op één minuut gratis winkelen.

Team Sportservice organiseert de Ice Games op donderdag 13 december, opgeven via https://denhelder.inschrijventeamsportservice.nl/LeefModule/Details/1907. Meer informatie op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/Ijsbaanbeatrixstraat.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

15 reacties

 1. Bodelo

  Gelukkig is het bovenstaande reaguurders gelukt om ook nu weer een negatieve draai te geven aan een feit waar “wij” (lees gemeente Den Helder) best wel trots op mogen zijn; een ijsbaan in het centrum.
  Hoe gemakkelijk is het om vanachter de computer alles te bekritiseren.
  Hoe moeilijk is het om deze ijsbaan te realiseren. Daar gaat maanden aan sponsorwerving, vergunningaanvraag en overige voorbereiding aan vooraf. En als hij er dan staat dan volgt nog de bemensing door vrijwilligers om de baan draaiende te houden en om er voor te zorgen dat deze in de nachtelijke uren niet gesloopt wordt.
  Laten we vooral kritisch zijn op de sponsoren …………

 2. Dutch

  Helemaal eens met Bodelo! Hopelijk kunnen velen weer genieten van ijs plezier in de binnenstad.

 3. Henk

  Ben zeer content met deze ijsbaan en je ziet de kinderen er jaar in jaar uit van genieten in Den Helder maar waarom niet op het Julianaplein of Willemsoord, hier stremt hij de doorgangsweg, die de Beatrixstraat nu eenmaal was, is en blijft gigantisch en kunnen mensen moeilijk parkeren, ook de mensen die willen schaatsen.
  Dus mijn vraag is eigenlijk, waarom hier????..

  1. RB

   parkeren in de garage aan de Sluisdijkstraat is totaal geen probleem, verder met u eens dat het een onlogische plek is, als ze 3 boompjes op het Julianaplein nu iets anders geplaatst hadden was dat een super locatie, maar ja logisch denken in deze gemeente…..

 4. Lady bug

  Ondanks het feit dat ik ieder die er van houdt veel schaatsplezier gun, vind ik het jaar na jaar een ongelukkig gekozen plek.Een schaatsbaan zou op een plein opgebouwd moeten kunnen worden. Nu zijn het weer 1 smal baantje heen en 1 smal baantje terug.

 5. Nico (positief Den Helder)

  Gaan we weer. De ijsbaan op zijn huidige plek niet goed. Laten we blij zijn dat hij er is. Onze kinderen en kleinkinderen hebben een maandje de tijd van hun leven. Is dat te veel gevraagd. Kunnen we niet voor een maandje met de auto of fiets een stukje omrijden. Je kan er toch niet doorheen van 10.00 – 18.00 al trekt niemand zich daar iets van aan. Als de baan op een andere plaats komt zijn er weer anderen die problemen hebben. Gewoon ieder jaar op die plek zetten en trots zijn dat hier zoiets wordt gerealiseerd. Kijk naar de voordelen en een keer niet naar de nadelen. Prettig sint feest.

  1. RB

   einde discussie?
   .
   verder in DH trekt niemand zich ook maar iets aan van enige regels omdat handhaving in deze gemeente één grote slappe ongemotiveerde poppenkast is met overbetaalde pleinvrezers

  2. George Vinken

   Ach man….ik ben zo trots op die ijsbaan.
   Kijk je uit Nico (lunch Den Helder) dat je niet door het ijs zakt?

  3. Henk

   Beste Nico, er zijn nu eenmaal meer mensen die in Den Helder wonen en werken met behoeftes, rechten, plichten en daarom ook meningen.
   Ik als werkend mens en schaatsliefhebber ben zeer content met een ijsbaan in Den Helder
   Zoals je leest, begrijpen mensen waaronder ook ikzelf de locatie en het ontwerp niet.
   Het heeft in mijn ogen weinig zin om deze ijsbaan neer te zetten waar hij nu staat.
   Bij nadere nuance moet ik echter concluderen dat zoals hij ontworpen is en waar wij belastingbetaler ongetwijfeld aan mee hebben gedokt, hij inderdaad precies past in de nauwe kop Beatrixstraat.
   Vreemd echter dat hij zo ontworpen is.
   Het beperkt de mogelijkheden, zoals de dame hierboven schrijft, zijn er slechts 2 nauwe baantjes en had het ontwerp ( mocht het in eerste instantie anders ontworpen zijn) veel beter uitgekomen op een plein met bredere banen.
   Ongelukkig toeval……. of toch niet?….?, is de baan weer eens ontworpen, zodat de Beatrixstraat toch nog een drukke winkelstraat wordt, wat in geen 1000 jaar gaat lukken omdat de Beatrixstraat nu eenmaal ontworpen is als stukje belangrijk infrastructuur in Den Helder, nl doorgangsweg.
   Iets waar onze huidige stadsvernieuwers, die zich puur op het Kosmetische richten totaal geen kaas van hebben gegeten, lees, de levensgevaarlijk afslag/ Ruyghweg- Fabrieksgracht, die we nu gedwongen zijn met z’n allen in het donker te nemen, blijkbaar heeft u daar geen last van en moeten we dat er maar voor over hebben.
   Ik zal hier wel weer als azijn- zijkerd worden versleten maar als de infrastructuur en verdeling der middelen in orde was, was dat niet nodig geweest, dus blijf ik net zolang azijn-zijken als nodig en tot mijn opluchting, zie ik meerderen die dit doen, dus misschien zijn we toch nog niet zo gek en u misschien wel ietsje arrogant.

   .

   1. Bodelo

    Henk, blijf met je argumenten bij de ijsbaan. Daar gaat dit stuk over.
    Weet je dat de ondernemers via het HOB ook bijdragen aan de ijsbaan?
    Daarnaast; de baan op Willemsoord betekent minder sociale controle. Hij zal snel gesloopt worden. Op het Julianaplein staat hij vol in de wind en ook minder sociale controle.

 6. Dick Berts

  Kunnen we de discussie hier niet op argumenten gaan voeren, in plaats van bij een gebrek daaraan, degenen die Den Helder juist willen schoonmaken, permanent tot negatieve azijnpissende vervuilers te bestempelen?

  1. Bodelo

   Dick, de verleiding is te groot.
   Menig reaguurder op deze site meent dat de ijsbaan verkeerd ligt. Maar is het niet juist zo dat deze locatie in samenspraak met de ondernemers aldaar gekozen is?
   Het is onmogelijk om het een ieder naar de zin te maken.
   Het is erg makkelijk om vanachter je computer iets af te kraken. In dit laatste geval is de verleiding dan te groot om niet over azijn gebruikers te praten.
   In die zin schaar ik mij volledig achter de reactie van Nico.

Reageren is niet meer mogelijk.