Pijler kiest De Groene Stek als Stagebedrijf van het jaar

0

Den Helder – De Groene Stek is donderdag door de Pijler uitgeroepen tot Stagebedrijf van het (school)jaar 2017-2018. De Groene Stek is een zorgbedrijf en biedt mensen met een hulp- of zorgvraag en in het bezit van een indicatie/beschikking een zinvolle dagbesteding. De Groene Stek bevindt zich bij Fort Westoever.

De Groene Stek heeft zowel binnen- als buitenactiviteiten. Deze bestaan uit het kweken en verzorgen van verschillende soorten keukenkruiden en theesoorten.De Groene Stek levert kruiden aan de lokale horeca van Den Helder en omstreken. Praktijkschool De Pijler is een school voor leerlingen met intelligente handen en die daarom praktisch onderwijs krijgen. Een onderdeel van ons onderwijs is het volgen van diverse stages bij bedrijven in Den Helder en daarbuiten. Bedrijven zijn voor de school dus erg belangrijk als aanvulling op de ontwikkeling van de leerlingen. 

“De Groene Stek is een bedrijf dat met regelmaat onze leerlingen met geduld, respect, begrip en warmte begeleidt in het aanleren van vaardigheden die zij nodig hebben om een mooie plek in de arbeidsmarkt te verwerven. Sinds de start van haar bedrijf aan de Rijksweg in Julianadorp is Judith Roelofs aan onze school verbonden en ook daar heeft zij meerdere leerlingen geholpen naar zichzelf te kijken, waardoor ontwikkeling met sprongen vooruit ging. Helaas hebben we ook verdriet gedeeld, nadat een leerling van onze school is komen te overlijden die bij haar stage liep. Er is nog steeds een foto van haar op het bedrijf en er wordt met regelmaat aan haar gedacht.”

“De Groene Stek heeft een groot hart voor alle leerlingen. Van leerlingen die zich op sociaal emotioneel gebied willen ontwikkelen tot het praktisch leren kweken en onderhouden van groen. De zorgzame houding en vakkennis die onze leerlingen mee krijgen heeft er voor gezorgd dat wij De Groene Stek tot Stagebedrijf van het jaar hebben gekozen.”