Receptie voor diamanten echtparen

16

Den Helder – Het is gebruikelijk dat de burgemeester of locoburgemeester echtparen die 60 jaar getrouwd zijn thuis bezoekt om hen te feliciteren. Vanaf januari 2019 steekt de gemeente deze felicitaties in een nieuw jasje. Er vindt geen bezoek meer plaats, maar ieder kwartaal wordt een feestelijke receptie georganiseerd.

Op de trouwdag zelf ontvangt het bruidspaar een uitnodiging voor deze receptie. Echtparen die 65 of 70 jaar getrouwd zijn feliciteert de burgemeester of locoburgemeester nog wel bij hen thuis, zo maakte de gemeente woensdag bekend.

16 REACTIES

 1. tjoh is dat te veel moeite? Zoveel zijn dat er toch niet die dat mooie jubileum halen.
  Aangezien de meeste mensen op die leeftijd nog amper de deur uitkunnen
  Laat staan dan nog op een onbekend terrein en feestje willen verschijnen twijfel ik van deze goede bedoelingen van de gemeente.
  Let wel met 60 jaar getrouwd, zijn de meeste al ongeveer 80jaar of ouder namelijk.

  • alles is tegenwoordig te veel moeite voor de ambtenaren, het enige wat ze nog doen is “thuiswerken” want je krijgt er nooit iemand te pakken, en (via Cocensus) de burgers uitkleden

 2. Jeetje mina ga je dat echt zo doen? Treurig! Plan je agenda goed in en ga gewoon heen, beetje persoonlijke aandacht is geen slecht iets in deze maatschappij.

 3. Je ziet duidelijk dat in Den Helder de inwoners niet meer belangrijk zijn….
  En dat de Burgemeester zijn gezicht niet meer durft te laten zien bij de “normale” burger. Hij weet niet wat hij moet doen als hij kritiek krijgt….. Daarnaast zijn de mensen in zijn ogen veel te oud om er iets mee te hebben…
  Tevens zal dit “feest” weer gaan plaatsvinden in de Kampanje, weer extra subsidie onder de noemer van een feestje….

 4. Dus je wordt nog niets een gefeliciteerd op je trouwdag zelf maar wat vroeger of later, het is maar net hoe het valt? Zal wel verschrikkelijk moeilijk te agenderen zijn, zo’n visite op de trouwdag zelf, en dat terwijl je het al maanden (of zelfs jaren) van tevoren weet. Schande!!

 5. Wat een slecht idee! heb je zo’n mijlpaal bereikt; moet je wachten tot de burgemeester tijd voor je heeft.
  Burgemeester ga gewoon langs! Wie weet haalt het bruidspaar UW receptie niet!

  • Waarom wil de burgervader dit niet meer doen? Vanuit Groningen is hij de gehele dag kwijt.

  • Er moet bezuinigd worden , en je ziet in welk vlees ze gelijk gaan snijden. Andrea, gaf al aan waar dat vlees zit .

 6. 60 jaar getrouwd dus zijn ze dan minimaal 78 en laat je hen komen opdraven???!!…luie en egoistische burgervader,niets waard!!

 7. Lijkt me juist veel leuker om met meerdere mensen die dezelfde mijlpaal te delen.
  Zo ontmoet je mensen die je anders misschien nooit tegenkomt. Een mooie manier om de sociale interactie te bevorderen.

  • Het vieren van een veeljarig huwelijks feest, is een heugelijke persoonlijke gebeurtenis, die door het bezoek of een attentie van de Burgemeester opgeluisterd en op prijs gesteld wordt. Nu lijkt het meer op een bezoek aan de dokter, je kan komen om het recept op te halen, als het de dokter uitkomt , en liefst met zijn allen anders komt het de dokter teveel dagen achter elkaar werk. of het nu je trouwdatum is of niet . Een halfjaartje verschil of zo , och, wat maakt het uit .Gefeliciteerd met uw 60 1/2 jarig huwelijk .En allen , die dit jaar ook 60jaar getrouwd zijn , kom gelijk maar mee , dan zijn we daar voor dit jaar vanaf.

 8. Ongelooflijk is toch een kleine moeite voor de burgermeester …inderdaad gaat om oude mensen en wie zegt dat ze het feest halen ..misschien kunnen ze niet eens de deur uit omdaar heen te gaan ..nee hier laat de gemeente een grote steek vallen ..

 9. Het vervelende van dit artikel is dat de motivatie omtrent dit besluit ontbreekt. Hierdoor is het wat lastiger begrijpen allemaal. Ik kan me voorstellen dat, met het steeds ouder worden van de mens en de naoorlogse babyboom in aantocht, er veel en steeds meer tijd gaat zitten in deze huiselijke bezoekjes….. (daarmee minder tijd overhoudend voor bezoeken aan, ook belangrijke, mensen in andere levensfases) Nou ben ik nog geen 80+ en een 60-jarig huwelijk ga ik echt niet meer halen. Dus ik heb misschien makkelijk praten. Maar als ik me probeer te verplaatsen in deze mensen, dan zou ik ook niet zo heel veel behoefte hebben aan een bezoek van onze burgervader. Veel liever zou ik dan met “leeftijdsgenoten” praten over vroeger.. Weet je nog…. Toen… Dat soort teksten. In die zin is deze kwartaalversie misschien wel leuker en meer verbindend. Wellicht moet er elk kwartaal (of nog vaker) een feestje voor deze mensen georganiseerd worden. Ik heb daar echt geld en/of vrijwillig inzet voor over.

  • ED, je schrijft heel duidelijk hoe ik er ook over denk.
   Mogelijk dat de motivatie mijn mening enigszins zou kunnen veranderen. Maar zonder deze motivatie is dit een zeer slecht plan. Zoals velen hierboven ook al schrijven dien je de leeftijd van de doelgroep in acht te nemen.
   Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat deze taak niet uitbesteed kan worden aan bijvoorbeeld een wethouder of gemeente ambtenaar. Maak dan een onderscheid (bijvoorbeeld) 60 jaar getrouwd een gemeente vertegenwoordiger, 65 of 70 jaar getrouwd de Burgemeester of loco Burgemeester.

Comments are closed.