Reuzetaart van Bakker Bos voor de scouts

0

Den Helder – Het was zaterdagmiddag de beurt aan Bakkerij Bos om een belofte in te lossen. En dus kwam Hans Peter Winter met een hele grote taart naar het scoutinggebouw van Jutters Willemsoord.

Om de opknapbeurt van de vloer in het clubgebouw te financieren is met succes speculaas van Bos verkocht. Voor elke verkochte pop verdiende de vereniging €1,50. De scouts hebben met de verkoop van 1863 speculaaspoppen het doel van 1500 ruimschoots behaald.

Marlene Bankwitz van de scouting vertelt dat de samenwerking met Bakkerij Bos begon in mei 2017. Om geld te verdienen voor de Jamboree van dat jaar werden 2500 doosjes Jutterkoekjes verkocht. Met dit succes in de tas werd besloten om dit soort acties jaarlijks te laten terugkeren. De periode voor Sinterklaas werd uitgekozen voor een actie met speculaaspoppen. In 2017 werden er al 1380 verkocht. Het verdiende geld werd gebruikt om de kampvuurkuil op te knappen. Voor dit jaar beloofde Bakkerij Bos de groep dat zij een 200 persoonstaart zouden krijgen als er minsten 1500 speculaaspoppen worden verkocht.


840
Met veel enthousiasme gingen de ongeveer 200 leden aan de slag. Van 24 oktober tot 17 november werden de bestellingen opgenomen en tussen 24 november en 1 december werden de poppen bezorgt. Daarnaast bemanden de leden een verkoopstand voor de winkel van Bos. Hans Peter Winter van bakkerij Bos vertelt dat er voor de actie ongeveer 840 kilogram speculaas is gebruikt. Hij is erg tevreden met de actie en daagt de groep alweer uit voor het volgend jaar, waarbij de lat dan op 2000 ligt. De vereniging bestaat uit scouts van alle leeftijden en heeft de uitdaging natuurlijk direct aangenomen, omdat er nu eenmaal altijd geld nodig is om het clubgebouw op te knappen of te verfraaien.

Zaterdagmiddag was het dan zover. Het gebouw liep vol met Bevers, Welpen, Scouts, Explorders, Leiders en ouders om een verdiend stukje van de reuzetaart te scoren. Nadat Bankwitz een paar topverkopers extra heeft bedankt, sneed Winter de taart aan en kon het smullen beginnen.