Sing Along Triade voor Serious Request

9

Den Helder – Niet meer weg te denken is de actie van Serious Request van 3FM in de periode voor kerst. Dit jaar kiezen ze niet voor een Glazen Huis in een grote stad, maar dagen ze organisaties uit om zelf een goede doelen actie te organiseren. Triade organiseert een Sing a Long in het eigen Helderse Glazen Huis (van de Kunsten) op donderdag 20 december om 20.00 uur.

De deuren van het Triade gebouw staan open voor iedereen die van zingen houdt. Bekende kerstsongs staan op het programma. Hanneke Bergsma is de gastvrouw van de avond en laat de liedjes klinken als een klok. Kom lekker ongedwongen zingen tijdens deze sfeervolle kerst Sing a Long.

De opbrengst van de kaartverkoop a €2,- gaat naar Serious Request en uiteindelijk naar het Rode Kruis voor hun noodhulp in oorlogsgebieden. Ook de opbrengst van het Meezing Café gaat naar dit goede doel. Kaarten zijn vanaf 10 december te koop aan de balie van Triade, Middenweg 2. Vol=vol. Vanaf deze datum staat er ook een ton in de hal van Triade. Heeft u wat over voor dit goede doel? Triade zorgt dat uw bijdrage op het juiste adres terecht komt! Een kleine donatie maakt al verschil!

Kerstconcert
Er is nog meer te beleven bij Triade de komende tijd. Vanaf 10 december start ook de kaartverkoop voor het jaarlijkse kerstconcert, op 18 december om 19.00 uur. Kaarten kosten 2 euro en zijn te koop bij de balie van Triade, Middenweg 2. Tijdens het kerstconcert loopt het publiek een route door het prachtig versierde Triadegebouw langs een aantal mini concertjes, gegeven door de muziekcursisten. Dit kerstconcert is het recept om in kerststemming te komen! Iedereen is welkom! Kom langs en geniet.

Meer informatie is te vinden op triade-denhelder.nl.

9 REACTIES

 1. M’n complimenten voor Triade en de Helderse Reddingsbrigade, maar mis onder bovenstaande tekst de herinnering aan basisschool de Kluft, die in 2016 een kerstmarkt organiseerde en ruim 500 euro opbracht.

 2. Waarom moet het geld naar het buitenland tuurlijk vreselijk die oorlogsgebieden ..maar in nederland is ook nog genoeg te geven.we laten onze oudere medemens in de kou staan .er zijn kinderen die door de armoede niet eens met een fatsoenlijk ontbijt de deur uit gaan..geef het geld aan de plaatselijke bevolking of geef een feest voor de vrijwilligers want ik lees net dat dat afgeschaft is dit jaar .

 3. In Den Helder zijn 4000 bijstandsgezinnen en het aantal voedselbanken in Nederland loopt gestaag op.
  Ouderen die niet meer rond kunnen komen en alles wordt duurder in dit land.
  Zo lang dat Serious Request acte de presence geeft in december, is er nog niet een keer de opbrengst besteed aan een goed doel in Nederland.
  Het moet allemaal maar naar het buitenland, terwijl hier de armoede met rasse schreden toeneemt.
  Want we moeten het braafste jongetje van de klas zijn en sluiten de ogen voor de armoede hier.
  Ga niet lopen te verkondigen dat Nederland een rijk land is, want dat is een flagrante leugen.
  Principieel weiger ik aan goede doelen te geven waarvan de opbrengst naar het buitenland gaat.
  Is er een goed doel waarvan de opbrengst hier besteed wordt, dan ben ik bereid de knip te trekken.

  GT

  • U bedoelt waarschijnlijk: …. een goed doel waarvan de opbrengst hier besteed wordt aan het goede doel en niet verdwijnt in de zakken van een bobo. Zulke goede doelen zijn er helaas maar weinig.
   De beste besteding van je goededoelengeld is nog altijd het zonder tussenkomst van anderen geven aan mensen waarvan je weet dat ze het nodig hebben.

  • Waar haalt u dat aantal vandaan? Eind 2017 waren het er in totaal 1930 bijstandsuitkeringen in onze gemeente, dat is dus alleenstaanden en gezinnen, u wilt beweren dat dat in één jaar tijd meer dan verdubbeld is?

    • Aah, bedankt, kon geen cijfers vinden van deze maand/dit jaar, die 1930 van eind 2017 komt bij statline vandaan.

     We hebben trouwens zo’n 1,1 miljoen armen in Nederland, oftewel zo’n 400.000 alleenstaanden of gezinnen met of zonder kinderen die langer dan 1 jaar op bijstandsniveau moeten leven. In de hoogtijdagen van “serious request’ werden bedragen tot bijna 14 miljoen euro opgehaald, vorig jaar was dat nog 5,3 miljoen, oftewel minder dan 5 euro per arme. Ik denk niet dat je met zulke bedragen iets structureel kan verbeteren, dan toch liever kinderen helpen die door een natuurramp of oorlog van hun ouders gescheiden werden weer met elkaar herenigen, voor pakweg 300 euro per gezin, dat is wel structureel leed verminderen.
     Structureel iets doen voor arme gezinnen in Nederland is bijvoorbeeld een gezamenlijke ziektekostenverzekering via de gemeente, met 30 euro korting op de premie .. maar moet je eens naar de reacties kijken als dat gebeurt. Dan doet de armoede van de bijstandsgerechtigde er ineens niet meer toe .. https://denhelderactueel.nl/2018/11/goedkopere-zorgverzekering-voor-helderse-minima/

   • Dan ben je verkeerd geinformeerd. Het aantal staat nu op 4000 bijstandsgezinnen die in armoede leven. Evengoed zijn er nog organisaties die acties organiseren om een goed doel in het buitenland te steunen met uw geld.
    Dan heb ik het nog niet eens over wat er aan de welbekende strijkstok blijft hangen.
    Ze kunnnen beter acties organiseren om onze eigen mensen te steunen.
    Zo denk ik er over.

    GT

 4. Hoe goed bedoeld dan ook , u draagt waarschijnlijk alleen bij aan de derde ster op de Mercedes van de directeur van de goededoelen stichting.

Comments are closed.