Sinterklaas bij feestelijke opening MultiVlaai en Jamin

6

Den Helder – Nadat in de nacht nog de laatste hand was gelegd aan de inrichting, kon een trotse Daniëlle Vaessen zaterdag de deuren van haar nieuwe MultiVlaai in de Beatrixstraat openen. En voor de liefhebber van lekkers is er nog meer goed nieuws, want tegelijkertijd is ook Jamin teruggekeerd in Den Helder.

Vader en moeder Toine & Jeannine begonnen de eerste Helderse MultiVlaai op 6 april 1989 in de Keizerstraat. In 1994 ging de familie door in het pand op de hoek van Spoorstraat, Breewaterstraat. Hier werd ook begonnen met de verkoop van ijs. Daarna werd in 1999 de winkel verplaatst naar de kop van de Spoorstraat. Een locatie met een ruim terras, maar ook met een beperkte houdbaarheid. Dit deel van de straat staat al lang gepland om plaats te maken voor de nieuwbouw van het Foodstation. Dat betekende dus weer verhuizen voor de MultiVlaai.

De nieuwe winkel is te vinden in gebouw de Hofdame, waarin naast de MultiVlaai ook een combinatie met Jamin is gerealiseerd. Rond het middaguur stroomde de prachtige winkel vol met enthousiaste mensen die Daniëlle kwamen feliciteren met de opening. Als om 12:00 uur Sinterklaas en een grote groep Zwarte Pieten binnenkomt is duidelijk wie de onbekende speciale gast is.
Sinterklaas, die niet zo lekker bij stem was, hield een korte toespraak waarna hij samen met en Daniëlle de SintVlaai aansneed.

Daniëlle op haar beurt bedankte haar ouders, die voor deze gelegenheid even overkwamen uit Den Bosch. Natuurlijk ook dank aan man Dennis en schoonouders Dick en Rina, waarvan zij veel steun heeft gekregen. Bij haar kinderen verontschuldigde zij zich voor de hectische tijd waarin mama niet altijd de juiste aandacht kon geven. Om deze opening te realiseren was veel werk nodig.

Jamin
Om franchise eigenaar van een Jaminlocatie te worden moet je voldoen aan de speciale eisen die Jamin Winkel Bedrijf B.V. stelt. Koen Jaasma van Jamin, verantwoordelijk voor de franchise locaties, was binnen een weekend om en enthousiast over eigenaresse, pand, maar vooral de combinatie met MultiVlaai. Daniëlle liep stage in Purmerend om de bijzonderheden van het 140 jaar oude Jamin eigen te maken. De Jaminhoek in de winkel springt vooral in het oog met de hoge snoepsilo’s. Als daar straks nog een uitgekiende verlichting op gezet wordt moet het helemaal de aandacht trekken.

Jaasma meldt blij te zijn dat er weer een Jamin in Den Helder is, want Jamin probeert met zo’n 95 locaties een goede landelijke dekking te realiseren. Bewoners van Texel zijn in ieder geval van harte welkom in de Beatrixtraat. Op dit moment telt de winkelcombinatie vijftien medewerkers en Daniëlle verwacht in de zomermaanden zeker 24 medewerkers nodig te hebben. Ze geniet van het ondernemen in deze branche, want ze heeft altijd met vrolijke klanten te maken. Op de vraag of ze nog meer plannen heeft zegt ze glimlachend: Dit jaar niet meer en volgend jaar ook niet!

6 REACTIES

  1. Ze durven het aan om in deze tijd een enorme stap te maken. Heel veel succes toegewenst!
    (En leuk om mama weer even achter de vlaaien te zien ……….!).

    • Verdraait zeg! Toch nog gelukt om iets negatiefs te vinden! Gefelicitaart!
      Heb je overigens al eens aan de ondernemer zelf gevraagd wat die er van vindt qrap88?

  2. Ik meen mij te herinneren Bodelo, dat het niet de eerste keer is dat er door Jantje 123 op wordt gereageerd. Hij heeft er al meerdere keren ( jaren) op gewezen dat de ijsbaan op de verkeerde plek staat.

Comments are closed.