Suns U19 naar kersttoernooi in België

0

Den Helder – Het Den Helder SUNS U19 team, een gelegenheidsteam bestaande uit spelers van DH SUNS en BV Noordkop die geboren zijn in 2000 en 2001, doet van 28 tot en met 30 december mee aan het prestigieuze Coca Cola X-mas Tournament in het Belgische Kortrijk. Het team staat onder leiding van SUNS assistent Tristan van Santen en jeugdcoach Niels Lont.

Ze doen een beroep op de volgende spelers: Nick Thran (#6), Thomas van Hoof (#9), Neill Lugtenburg (#8), Mike van der Sluis (#4), Mickey Kolhorn (#22), Hidde Strabbing (#12), Julian Takats (#13), Ole Hoogsteden (#7), Jarno Pomstra (#16), Yarick Brussen (#10) en Shem de Boer (#14, 1999), die als enige toegestane dispensatiespeler de selectie completeert.

In de eerste poulewedstrijd, op 28 december, moet DH SUNS U19 aantreden tegen de Belgische topploeg Antwerp Giants, aanvang 12.50 uur. Stella Azzurra Roma, een zeer gerenommeerde academie uit Italië, is de tweede tegenstander om 17.30 uur die dag. In totaal strijden 12 ploegen in 4 poules voor een plek in de kwart finales, die voor 29 december op het programma staan. De wedstrijden zijn te volgen via live stats & stream: http://www.x-mastournament.be/.

Het ijzersterke deelnemersveld in de U19 categorie bestaat naast bovenvermelde ploegen uit: Baster@Sea Oostende (België), Limburg United (België), AWBB Topsportschool (Belgische Bond), Israelian Basketball Academy (Israel), BC Apollo AMsterdam (Nederland), Canarias Basketball Academy (Spanje), Belgrado Basketball Federation (Servië), Northfield Mount Hermon en Cooper International Academy (beide U.S.A.).