Swingend het jaar uit met Groove Juice

3

Den Helder – Jazzgenootschap Nieuw & Diep sluit het jaar feestelijk af met een optreden van Groove Juice in Galerie Windkracht 13 op zondagmiddag 30 december.

Groove Juice is een nieuwe formatie waarin ‘onze eigen’ Vincent Koning zich heerlijk kan uitleven op zijn gitaar. Hij neemt niemand minder dan ‘Hammond Wizard’ Carlo de Wijs mee, die uiteraard nooit op een podium verschijnt zonder zijn vintage Hammond B3 orgel. De band wordt gecomplementeerd met baritonsaxofonist Rik van den Bergh en drummer Sander Smeets. Ze spelen een swingende mix van souljazz en boogaloo, muziek(en dans)stijlen, die in de late jaren vijftig en vroege jaren zestig hot waren in de nachtclubs van New York. De heren hebben zich met name laten inspireren door gitarist George Benson, die in zijn jonge jaren furore maakte met deze stijl, veelal met trio’s waarin het hammondorgel een prominente plek innam.

Oud-Nieuwedieper Vincent Koning behoeft in Den Helder nauwelijks introductie. Hij is hier opgegroeid en leerde hier gitaarspelen. Hij verliet de stad om op het Conservatorium van Den Haag verder te studeren en speelt nu al jarenlang op topniveau in allerlei formaties over de hele wereld. Uiteraard komt hij nog regelmatig in zijn geboortestad ‘buurten’ om te laten zien hoe goed hij geworden is.

Specialist
Carlo de Wijs behoort tot de beste organisten en hammondspecialisten van ons land en heeft ook in de rest van Europa een grote reputatie bij collega-musici. Hij deelde het podium met rockbands als Toto, Procol Harum en toerde samen met zijn inspiratiebron, de befaamde jazz- en gospelorganiste Rhoda Scott door Europa. Ook speelde hij vaak met Hans Dulfer. Hij trad eerder in Den Helder voor Nieuw & Diep op met zijn eigen soulfunk band D’Wys en het Benjamin Herman Quartet, waarbij hij grote indruk maakte met zijn virtuoze spel op de klavieren (en met zijn blote voeten op de baspedalen) van zijn machtige B3 orgel. Hij is bovendien een vernieuwer, die voortdurend zijn vintage orgel, waarvan het ontwerp stamt uit de jaren dertig, update met de modernste midi- en computertechnologie.

Groove Juice belooft zo een perfecte afsluiter van het jazzseizoen te worden. Zo kunnen we de kerstdagen lekker van ons af dansen en ons geestelijk opladen voor een goede jaarwisseling en een nieuw jaar!

Groove Juice; zondagmiddag 30 december 2018; Windkracht 13; aanvang 15:00 uur; zaal open: 14:00 uur; entree: € 15,-; voorverkoop bij WK 13: € 12,50; tot 23jr: € 10,-.

3 REACTIES

  1. …die voortdurend zijn vintage orgel update…. Lees ik hierboven.
    Stam plus T. Ik update, hij updatet. Ziet er vreemd uit, maar is de juiste vorm.

    Ik kom kijken en luisteren.

Comments are closed.