Tesfu eerste in afsluitende cross

0

Den Helder – Atleet Filmon Tesfu van SV Sportlust werd zondag in Spierdijk overtuigend winnaar van de afsluitende loop van het Runnersworld Crosscircuit. In het laatste deel van de wedstrijd over 8 kilometer, door de pruttige weilanden rond Spierdijk, sloeg Tesfu een gat met Michiel de Ruiter, die uiteindelijk op 16 seconden tweede werd.

Met zijn overwinning werd Tesfu ook de overall winnaar van het crosscircuit. Uit de beste van vier van vijf wedstrijden behaalde hij drie zeges en een tweede plaats.

Bij de vrouwen 50 wist Audrey Breur zelfs alle crossen te winnen en hetzelfde gold voor Vere Tavenier, bij de meisjes junioren tot 15 jaar. Marja Mulder werd in Spierdijk derde en werd daarmee tweede in het circuit. Ton van der Meché werd tweede bij de mannen 65+, maar viel door het missen van een cross net buiten de prijzen in het klassement. Robbert Jak werd bij de mannen 55 zowel in de cross als in het circuit vierde en kreeg daarbij ook een traditionele doos met feestelijke etenswaar.