Voor derde keer gepakt voor rijden onder invloed

8

Den Helder – Een 21-jarige Nieuwedieper is woensdagochtend voor de derde keer dit jaar gepakt voor het rijden onder invloed van drugs. Dit keer zagen agenten hem in de fout gaan op de Schootenweg, rond 08.00 uur.

In juli en augustus was al bericht over de man, die onder invloed van drugs een snorfiets bestuurde. De eerste keer bleek – ondanks een positieve test – geen strafbare hoeveelheid drugs in zijn bloed te zitten, de tweede keer was hij onder invloed van MDMA en MDA.

Woensdag zagen agenten hem rond 08.00 uur rijden op een snorfiets op de Schootenweg. “Wij spraken hem aan en uiterlijke kenmerken deden ons vermoeden dat hij weer onder invloed van drugs was. Bij de speekseltest testte hij dit keer positief op THC. De man werd aangehouden en er is bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Deze kon hij echter niet aan ons overdragen, omdat deze al bij het CBR lag. Dit omdat zijn rijbewijs B al geschorst was. De man mocht echter wel rijden, omdat voor een snorfiets rijbewijs AM nodig is”, aldus de politie op Facebook.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt als uit de uitslag van het bloedonderzoek blijkt dat de man meer dan de toegestane waarde in zijn bloed had zitten.

8 REACTIES

 1. om te janken al dat geknuffel in dit land, veel te lief allemaal, rijbewijs B al ingenomen maar de rest mag hij gewoon lekker nog besturen, ook weer zelfs na de 3e keer het voertuig gewoon laten behouden, ja zo hou je wel werk ja, en maar huilen over een te hoge werkdruk…… slappe hap

 2. Wordt de dader geknuffeld dan ? Ik lees dat nergens . Noem jij het verkies van je rijvaardigheidspapieren , maar eens knuffelen. Wat denk je, dat het hem dat gaat kosten ? En dan komen de bekeuringen er nog over heen.

  • ja, ik vind het als je B rijbewijs al hebt mogen inleveren je niet meer bevoegd bent om welk gemotoriseerd voertuig dan ook te besturen, zoals het vroeger was, één rijbewijs kwijt, alle rijbewijzen kwijt, nu duidelijk niet meer, en dat ja vind ik knuffelen waar de aso’s duidelijk niet mee om kunnen gaan, nu is hij ook scooter rijbewijs kwijt wat gaat hij nu rijden, tractor? ook dat hij nu bij de 3e keer onder invloed gepakt is en nog steeds z’n voertuig mag houden vond ik ook absurd, innemen en in de pers dat ding, kan hij er ook niet meer op rondrijden, en dat het hem een bom duiten kost interesseert me ook al geen zier, als hij zelf niet onder invloed op de scooter was gaan zitten dan had hij dit allemaal niet hoeven betalen, keihard aanpakken dat soort, weg met (groen) linkse knuffel praktijken

   • Hij is gepakt RB . Hij is nog niet geknuffeld, dat moet nog komen als hij voor het hekje staat. Trouwens als hij zijn rij ontzeggings tijd erop heeft zitten , zal hij waarschijnlijk alle rijbewijzen opnieuw moeten halen. Dat kost hem een aardige duit met de huidige prijzen. Als hij die tegen die tijd nog heeft . Dit grappie kon hem weleens aan de bedelstaf brengen. En dan gaat hij zulke dingen doen als Adriaan hieronder beschrijft, met alle gevolgen van dien.

    • hij is wel geknuffeld, rijbewijs AM mocht hij namelijk behouden zelfs nadat “B” geschorst was, noem dat maar geen knuffelen, ik heb trouwens totaal geen cent medelijden met dit soort, al gaat hij onder een brug wonen, hij heeft het zichzelf aangedaan, en ook als hij iemand invalide had gereden dan was hij meteen aan de bedelstaf geraakt want iedere verzekering zal de kosten verhalen, innemen van de voertuigen is om dit soort tegen zichzelf te beschermen

    • trouwens als je al een paar keer op een Woensdag om 08:00 bent gesnapt met al die kolerezooi in je lichaam is er behoorlijk wat mis met zo’n persoon en zou je ze het best preventief vast moeten zetten…….

Comments are closed.