Vuurwerk overlast dag en nacht melden

9

Den Helder – Wie overlast heeft van vuurwerk, kan dit dag en nacht melden. De gemeente zet extra mensen in, zodat er bij een melding snel iemand ter plaatste kan zijn. De gemeente en politie werken samen tegen vuurwerkoverlast. Wie iets wil melden rond overlast of illegaal vuurwerk afsteken kan het algemene nummer van de politie bellen: 0900 8844.

Vuurwerk afsteken is toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en Nieuwjaarsdag 1 januari 02.00 uur. Er geldt een vuurwerkverbod binnen een afstand van 100 meter om zorginrichtingen. Ook is er een verbod op vuurwerk voor winkelcentra de Binnenstad, Marsdiepstraat, Falga (Duinpassage), Schooten Plaza, Dorperweerth, De Riepel, en Loopuytpark. De toezichthouders zijn op oudejaarsavond extra alert hierop.

De gemeente heeft tijdens de eindejaarsperiode extra toezichthouders op straat. Zij patrouilleren vanaf vrijdag 28 december tot en met 31 december dagelijks, ook in de avonden.

9 REACTIES

 1. Wie kan mij het verschil uitleggen tussen de winkelpuien/ruiten in de Binnenstad, Marsdiepstraat etc. en het Ravelijn centrum? En als het om de puien/ruiten gaat waarom mogen ze dan wel vuurwerk gooien tegen/bij puien van woonhuizen? Athans daar geeft men aan niet extra alert op te zijn? Of moet mijn buurvrouw van 85 jaar zelf in de slag met vuurwerk(pil/drank) ontspoorden? Zal ze wel moeten, want de winkelpuien zijn kennelijk heilig en zoals aangegeven gaat daar de aandacht naar toe…

  • Ik zou zeggen, lees het artikel nog even een paar keer door Cees, dan kunt u daarna waarschijnlijk zelf wel antwoorden op al uw overbodige en onmogelijke vragen.
   En vergeet het telefoonnummer niet aan uw buurvrouw door te geven. 😉

  • @ Cees, hoe komt u aan het idee dat het bij dit verbod om de ruiten gaat? Lijkt me eerder dat het gaat om het winkelende publiek, dat vaak rotjes tussen de voeten gegooid krijgt.

 2. ben benieuwd wat deze toezichthouders voor een bevoegdheden hebben, zal wel weer een wassen neus zijn DH kennende….

   • ik maak me niet zo heel erg druk om dat eerder afsteken, mits het niet naar mensen of dieren gegooid wordt.
    maar in onze buurt gaat/ging het er nogal heftig aan toe met vuurwerk….ik weet dat enkele buren de “handhavers” hebben gebeld … maar nooit ook maar één agent hebben gezien.
    leuk praatje voor de bühne maar meer dan dat ook niet.

 3. Is dat meldpunt jaarlijks geopend? Ik woon in Tuindorp en hoor al maanden zware bommen afgaan in de buurt van de bunkers. Stel klootzakken. De bommen worden elk jaar zwaarder. Je voelt op een paar honderd meter afstand de grond nog trillen. Kan iemand mij de lol daarvan uitleggen?

 4. huisdieren zijn ook bang voor de harde knallen en reageren daar verschillend op. Het voortijdig en na de jaarwisseling afsteken zorgt voor de meeste irritatie bij bewoners met huisdieren en bejaarden. Op één avond afsteken is nog te overzien mits dit op verantwoorde wijze gebeurt. Aan dat laatste ontbreekt het vaak. De gekochte
  hoeveelheden en geldbedragen rijzen de pan uit de afgelopen jaren, dus dat is voor één persoon erg veel om op één nacht af te steken. Gemeente en Politie kunnen dit nooit allemaal handhaven, dat blijven druppels op een gloeiende plaat.

Comments are closed.