Wielbouten politieauto’s losgedraaid

5

Den Helder – De politie laat weten dat er de afgelopen tijd regelmatig wielbouten van auto’s worden losgedraaid. Ook de Helderse politie heeft het zelf al meegemaakt.

“Er is niet in alle gevallen officieel aangifte gedaan, maar wij vragen mensen dit wel te doen”, meldt de politie via Facebook. “Losse wielbouten zijn namelijk erg gevaarlijk. In de aangifte komt vernieling en poging tot zware mishandeling en/of doodslag te staan, omdat het gaat om ‘levensgevaarlijke praktijken’. Wanneer u het niet door heeft, dat de bouten losgedraaid dan wel verwijderd zijn en bijvoorbeeld met 50 kilometer per uur rijdt wanneer een wiel er hierdoor afloopt, is het gevolg niet te overzien.”

De gedupeerden auto-eigenaren hadden in eerste instantie niet in de gaten dat de wielbouten van hun auto los zaten, sommige kwamen er pas achter nadat zij hun auto bij garage hadden aangeboden omdat zij toch het idee hadden dat er ‘iets’ niet klopte aan het voertuig. “Daarom adviseren wij ook om toch even langs de wielen te lopen om te kijken of alles in orde is voordat u instapt.”

5 REACTIES

  1. Werkelijk een zieke en misselijkmakende geest die alleen al op zo’n idee komt. Laat staan die het uitvoert …

  2. Dit soort etterbakken moeten ze minimaal 5 jaar echt opbergen en zeker GEEN dag korter!!!
    Hoop dat de politie er achter komt wie dit heeft geflikt en ze aanklaagt voor minimaal poging tot doodslag want dat is het in mijn ogen en NIET anders!

    • in NL?? dat wordt max een taakstrafje als ze ze al ooit vinden wat mij ook weer zeer onwaarschijnlijk lijkt als je leest dat bij de politie auto’s ook al de bouten losgedraaid zijn…..

Comments are closed.