DHA-A leader
DHA-A leader

57 acties voor Helderse KNRM

Den Helder – De redders van de KNRM in Den Helder zijn vorig jaar 57 keer in actie geweest, zo blijkt uit de jaarcijfers over 2018. Het is iets minder dan in 2017 (58), maar meer dan 2016 (53) en 2015 (37). Het aantel acties is inclusief vier keer patiëntenvervoer.

In 2018 zijn de vrijwilligers van de KNRM in totaal (in heel Nederland) 2.508 keer uitgevaren en werden 4.313 mensen gered of geholpen. De stijging van bijna 20% ten opzichte van voorgaande jaren wordt verklaard door de lange en warme zomer. De helft van alle hulpverleningen door de redders van de KNRM werden, analoog aan de tropische temperaturen, tijdens de maanden juni, juli en augustus uitgevoerd. Ironisch genoeg werden de meeste acties uitgevoerd in de zomermaanden bij ‘flauwe koelte’ (windkracht 3).

In geheel Noord-Holland rukten de redders 855 keer uit, waarvan 12 keer in Petten, 31 keer vanuit Callantsoog, 68 keer vanaf station De Koog op Texel en 22 keer vanaf De Cocksdorp. De redders van station Den Oever moesten 25 keer in actie komen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

1 reactie

  1. RB

    deze door de gemeente Den Helder totaal ondergewaardeerde vrijwilligers zijn zo weer gebleken zeer belangrijk voor de veiligheid

Reageren is niet meer mogelijk.