De cel in na toevallige ontmoeting met politie

0

Den Helder – De politie heeft bij toeval een Nieuwedieper kunnen aanhouden die nog een celstraf moest uitzitten. Bij zijn aanhouding bleek hij in bezit van drugs.

Op 25 augustus werd een man beroofd van zijn gouden ketting in een horecagelegenheid in Den Helder. Op beelden was te zien dat hij meerdere klappen krijgt, waarna zijn ketting van zijn lichaam werd getrokken. Op basis van de beelden herkenden agentenzeer duidelijk een 30-jarige inwoner uit Den Helder.

De rechter veroordeelde hem tot 166 dagen celstraf voor diefstal, waarbij gebruik is gemaakt van geweld (artikel 312 Strafrecht). Daar hij nog in hoger beroep kon is hij niet gelijk ingesloten. Maandag kreeg de politie te horen dat de man voor deze zaak opgesloten mocht worden. “Helaas konden wij hem thuis niet aantreffen, dit omdat zijn woning op last van de burgemeester gesloten is in verband met de aanwezigheid van drugs.”

Toevallig zagen agenten hem lopen op de Schoenerstraat, waar hij is aangehouden. “Bij zijn aanhouding had hij wederom een hoeveelheid stoffen bij zich, zeer vermoedelijke drugs. Deze drugs zijn in beslag genomen en hij werd hier over gehoord. Na zijn verhoor kon hij zijn eerste van in totaal 166 dagen uit gaan zitten. De drugs worden getest om uit te zoeken wat het nu precies is. Wanneer dit een strafbare drug is zal hij een proces-verbaal krijgen.”