Den Helder Suns kunnen bezoekers uit Zwolle niet bijbenen

0

Den Helder – Met een voorlopige zesde plek op de ranglijst beleven de Suns tot dusver een aardig seizoen. Na drie overwinningen op rij werd vorig weekend verloren in en tegen Den Bosch, maar dat is geen schande. Wel werd de ploeg deze week opgeschrikt door het plotselinge vertrek van de Amerikaan Lavone Holland II. De Helderse Guards hebben zijn vertrek in de wedstrijd tegen Landstede uit Zwolle vooralsnog niet kunnen opvangen. Zonder de vertrokken Lavone Holland was de wedstrijd bij de rust al beslist. Opvallend was dat slechts twee Helderse spelers voor de pauze wisten te scoren. Uiteindelijk werd het 44-76.

Tot aan de pauze kwamen bij naam van Alex Laurent (12) en Steve Harris (6) de achttien Helderse punten op het scorebord. De Suns begonnen de wedstrijd met een 4-2 voorsprong in de eerste twee minuten. Daarna viel de productie stil. Buiten de twee genoemde basketballers wist geen van de mannen uit Den Helder het netje te vinden. Tel daarbij op slordig basketbal van onder meer Boy van Vliet (ongrijpbare paas achter de rug) en de Turn-Over van Nick Thran, die de bal rechtstreeks in de handen van Freek Vos aflevert, en je komt niet verder dan 6-18 in de eerste tien minuten.

Namens Zwolle is het Olaf Schaftenaar die met scherp schiet. Voor rust weet hij alle schotpogingen te verzilveren. De Suns weten tot 11-19 te komen, maar worden gedubbeld (11-22) door een driepunter van Kaza Kajami-Keane. Het verschil wordt groter als Schaftenaar er andermaal een driepunter ingooit, 15-33. De Suns komen er niet aan te pas. Middels een technische fout van Steve Harris loopt Zwolle via Schaftenaar en een harde dunk van Kevin Bleeker uit naar een ruststand 18-42.

Uit als nachtkaars
Na rust wordt het niet veel beter voor Den Helder, als ook Harris stopt met scoren. Na drie minuten is Thibault Vanderhaegen, de derde Suns speler die het netje weet te vinden: 22-46. Via 25-50 mag Tom Koopman de laatste score maken in het derde kwart met een echte ‘frommelbal’: 31-54. De laatste tien minuten weten de Suns er nog dertien in te gooien, waarbij de onzichtbare Van Vliet bij 42-69 zijn eerste en enige score laat noteren. De wedstrijd gaat uit als een nachtkaars en word gedoofd door een driepunter van Kevin Bleeker. Eindstand: 44-76

Topscorers:
Suns, Alex Laurant 19, Steve Harris 6, Thibault Vanderhaegen 6
Landstede, Olaf Schaftenaar 15, Kaza Kajami-Keane 15, Noah Dahlman 11