Dorperduik weer een fris begin van het jaar

0

Den Helder – Rond de 300 deelnemers kwamen dinsdagmiddag (1 januari) naar het Julianadorper strand, bij Paal 6, om mee te doen met de Dorperduik. Met deze nieuwjaarsduik wordt een beetje de nadruk gelegd op Julianadorp, maar een snelle rondgang leert dat er ook heel veel deelnemers van buiten het dorp aan deze frisse duik meedoen.

Een van de deelnemers heeft zich verkleed als een roze knuffelbeer. Hij doet al voor de achtte keer mee en hij komt uit Den Helder, zijn vrienden “De Matties” zijn verkleed in een bajespak. “Wij ontvluchten 2018 en wij zoeken een toevlucht in 2019” laat één van de Matties uit Anna Paulowna weten. Als we vragen naar de goede voornemens voor 2019 dan zijn de mannen daar duidelijk in: “Goede voornemens beginnen we niet meer aan, want daar is in al die jaren nog nooit iets van terecht gekomen”.

Een andere deelnemer staat al vroeg met een ontbloot bovenlijf klaar voor de start. Een vriend van hem laat weten dat hij ook meedoet aan de Dorperduik en wel voor de negentiende keer. Een deelneemster gaat haar bontje wagen aan het zoute water. Zij doet al voor de tiende keer mee. “Ik heb een namaakbontje aan omdat het thema Glitter en Glamour is, nou ja en zo’n nepbontje komt dan wel goed van pas”, laat de Julianadorpse weten. Een andere Julianadorpse heeft haar zwager uit Lunteren weten te strikken voor de duik. Hij ging geheel onvoorbereid het water in en had er enorm veel zin in. Een andere deelnemer liet weten dat hij uit Arnhem komt en dat hij deze dagen bij zijn zus te logeren was. Toen hij hoorde dat hier een nieuwjaarsduik was, wilde hij meteen meedoen.

Om 13.00 uur klonk het startschot en zo’n 300 deelnemers renden het water in. Sommigen waren er ook weer heel snel uit. Twee van hen zijn een jong echtpaar uit Groningen. Zij hoorden op het bungalowpark, waar zij logeren, dat je mee kon doen met de nieuwjaarsduik en daarom stonden zij op de eerste dag van 2019 tot ver over hun middel in het koude januari water. De Dorperduik in Julianadorp was weer een groot succes en een mooi begin van 2019.