Draag een steentje bij aan de Houtzaagmolen

16

Den Helder – De Helderse Molenstichting De Onderneming is een crowdfunding-actie begonnen voor de herbouw aan de Fabrieksgracht (op het Vinkenterrein) van de houtzaagmolen De Goede Verwachting. De molen moet een duurzaam icoon van Den Helder worden. Bedrijven en particulieren kunnen er – letterlijk – een steentje aan bijdragen. Door het schenken van een of meer bouwstenen, verbindt men zich als sponsor aan de prominente blikvanger. Een bouwsteen kost 10 euro.

De eerste sponsoren van 1000 euro hebben zich inmiddels aangemeld. “Tevens zijn de eerste stenen verkocht”, meldt voorzitter Hans Verhoef van de Molenstichting in haar eerste nieuwsbrief.

Ooit was Den Helder rijk aan molens. Straatnamen als Molengracht, Molenstraat en Molensloot zijn blijvende herinneringen aan deze periode, waarin molens het straatbeeld van de stad beheersten. Om het verleden te eren en de toekomst te omarmen, wordt nu gewerkt aan de terugkeer van één van deze beeldbepalende parels.

Waddenfonds
Los van de crowdfunding probeert De Onderneming subsidie te krijgen van het Waddenfonds. Verhoef: “2019 gaat een spannend jaar worden. Onlangs is een delegatie op bezoek geweest in Den Helder. Het was een zeer goed en vruchtbaar gesprek. Mooi was de inbreng en het enthousiasme te zien. Vanuit Woningstichting Den Helder en de Gemeente zijn toezeggingen gedaan die essentieel zijn voor de Waddenfondsaanvraag.”

Steentje kopen? Ga naar De Helderse Molen.

16 REACTIES

 1. Weer een onzin idee van een paar mensen die niks te doen hebben, daar is toch geen plaats voor een molen

 2. hier kan de gemeente beter wat geld in stoppen dan in al die onzin prestige projecten van ze,,,,,,

  • Omdat het weer een project is van mensen met een politieke kleur en lid zijn van de “club”;
   Het bestuur van de stichting wordt momenteel gevormd door:
   -J.P. Verhoef, voorzitter
   -S.P. Troost, secretaris
   -Penningmeester – Vacant
   -C. Rondel – PR
   -D.Reitsma
   -S. Oudijk
   Het Comité van Aanbeveling van de Helderse Molenstichting “De Onderneming” wordt momenteel gevormd door:
   -Harry de Bles (directeur Marine Museum Den Helder)
   -Jan Manderfeld (oud directeur Landschap Noord-Holland, oud wethouder Den Helder)
   -Gert-Jan Nijpels (Burgemeester Opmeer, oud wethouder Den Helder)
   -Jan Roelofsen (oud directeur Regio VVV Kop van Noord-Holland)
   -Gerrit Seegers (oud directeur Woningstichting Den Helder)
   -Jaap de Zeeuw (oud voorzitter Stichting De Hollandsche Molen)

   • Andrea, Harry de Bles , is allang geen Directeur Marine museum meer . Harry , speelt nu met treintjes in Medemblik.

   • Geachte mevr Andrea ,
    Hier slaat u de plank dus behoorlijk mis!
    -C. Rondel – PR= een uiterst aimabel persoon die ABSOLUUT NIET meejankt met de in Den helder heersende vriendenclubjes.
    Hij is recht door zee en of het nou de admiraal of de burgemeester is,hij zegt ze gewoon waar het dan op staat.
    En voor een stuk Helderse geschiedenis zijn Cees samen met de heer Vermooten wel de aanspreekpersonen,dus zeer terecht dat Cees als p.r maan in het bestuur zit

   • @E, ik geef slechts weer wat op de site van de molenstichtring staat vermeld. Dat bles in middels ander functie heeft is bekend.
    @Anton Hagen, Er staat nergens dat ook Rondel aan de club mee doet, maar u ziet net als ik vele andere staan met een duidelijke politieke kleur.
    Het blijft ook een feit dat vele verenigingen en stichtingsbesturen, welke afhankelijk zijn van subsidie worden geleid door mensen met een politieke achtergrond. Als we bij dit soort “clubs” de subsidiekraan dichtdraaien, blijft er heel veel geld over voor mensen die het echt nodig hebben.

   • Het is overigens , al een oud plan wat uit de kast gehaald wordt. . Zeker een jaar of tien/ vijfien geleden was er al sprake van.

 3. Echt Hollands! Mooi hoor. En het geld blijft in eigen regio. Ja, zeker een goede investering voor nu en latere generaties. De gehele binnenstad is (wordt) sowieso ontzettend mooi. Mooie gevels ook. En nu dan een prachtige molen erbij. Den Helder is een prachtige stad aan het worden.

 4. Ojee er gebeurt iets, snel zeiken… kom op zeg, het is letterlijk nooit goed bij het bij zichzelf denkend, ik weet het beter, toetsenbord rapaille.

  • Je doet precies hetzelfde Hopje ! Je loopt gewoon te zoeken of je nog wat te zeiken kan hebben op de “”azijnzeikers”” op dit forum. Typisch “de pot verwijt de ketel !!

Comments are closed.