Elke maandag bowlen met een (ge)bakkie

4

Den Helder – In mei mocht ik er een keer bij zijn, de nieuwe hobby van mijn echtgenoot, en door een verplichte verlofdag op oudjaar ben ik nog eens van de partij. Het ‘Senioren Bowlen’ bij Hotel Den Helder is een aangename sportieve invulling in de ontstane vrije tijd bij het pensioen. Een enthousiaste groep ballengooiers is elke maandag te vinden op de bowlingbaan.

De dag begint met een gulle lach als één van de hotelgasten langs komt met een klein hondje in een roze jasje. “Dat is vast een vrouwtje” zegt iemand iets te hard en de hondeneigenaar draait zich om. “Nee hoor, het is een homootje”, antwoordt hij gevat en er achteraan “als hij zijn poot optilt doet hij zo” en een koket wapperend handje zwaait op en neer. De toon is gezet met iemand die zo ad rem reageert en de club gaat vrolijk lachend van start.

Veertien deelnemers deze week, dus twee banen met vier spelers en twee banen met drie spelers. Zelf kom ik in de groep bij mijn echtgenoot Bert, vriendin Henny en Mary. De laatste doet al een poos mee met het bowlen, evenals haar man Sjoerd die twee banen verderop is ingedeeld. Bert en Mary gaan goed van start, maar bij Henny en mijzelf loopt het iets minder gesmeerd. “Hielp ik je daarom uit de gooohooot…” is het refrein uit een bekende meezinger en kon wel van toepassing zijn op de capriolen van deze reporter. De bal komt links in de goot, rechts in de goot en af en toe raakt ‘ie nog eens een enkele pin!

Spares en strikes
Op de banen naast ons komen de eerste spares en strikes al door. Bij een strike gooi je in de eerste worp alle pins om en bij een spare doe je dat in twee worpen. Een van de oudste leden, de 87-jarige Frans (of is hij al 88 inmiddels?) grossiert een beetje in deze worpen en scoort helemaal niet slecht. Is het ervaring, technisch inzicht of een combinatie van beiden? Joke Diekerhof, pas nieuw bij de club, kijkt de kunst een beetje af en spring een gat in de lucht als ze bij de tiende worp weer een strike gooit, haar tweede in dit spel. Ze mag nog twee keer gooien voor de bonuspunten bij de strike!

De tijd vliegt voorbij en voor we het in de gaten hebben zijn op alle banen twee potjes gespeeld. Mijn man heeft best goed gegooid vind ik, maar mijn suggestie ‘we zijn toch in gemeenschap van goederen en bowlingpunten getrouwd’ slaat hij in de wind; er wordt niets aan punten verdeeld tussen ons! Dus eindig ik met Henny ergens in de onderste regionen van het bowlinglegioen. “We beginnen een damclubje”, lacht Henny en dat is gekkigheid, want als er eentje trouw elke week van de partij is, dan is het Henny Steenhoek wel!

Heerlijke koffie
Na afloop worden alle punten genoteerd voor de administratie en keuvelen de ‘ouwetjes’ nog een beetje na. Annie die al ruim 20 jaar bowlt, eerst bij Noordzee en nu hier, prijst de gezellige sfeer en Truus, pas nieuw, sluit zich daarbij aan. Ook mag van Truus vermeld worden dat de koffie heerlijk is. Daarop ontstaat dan wel weer een discussie over het gebak en hoewel de appeltaart best naar binnen ging zouden sommigen graag wat meer variatie in het aanbod willen zien. We hopen dat het personeel meeleest!

Het Senioren Bowlen vindt elke maandagmorgen plaats om 10.00 uur. Iedereen is welkom en voor € 7,50 kunt u dan twee potjes bowlen, waarbij de bowlingschoenen, een kopje koffie en gebak zijn inbegrepen. Het is niet verplicht om alle weken te komen, dus ook als u niet altijd kunt bent u van harte welkom. Hotel Bowling Den Helder, Marsdiepstraat 2.

4 REACTIES

  1. Leuk stukje over bowling jo. Ik ben benieuwd of Sjouk maandag van de partij is. Hij is het wel van plan.

    • Hij kan het altijd een keer uitproberen Giny, of twee keer… en als de sport hem toch niet past dan laat hij het voor wat het is. Bert is er nu een jaar mee bezig en vindt het een prima maandagmorgen invulling!

  2. Hallo, als 66 jarige “krasse knar” ben ik geïnteresseerd in de bowling ochtend. Is deelname mogelijk door je gewoon ter plekke aan te melden op de maandagmorgen of moet ik mij eerst ergens aanmelden of laten registreren.?

    M.v.g. Anton

Comments are closed.