Evertsen op weg naar Middellandse Zee

4

Den Helder – Luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Evertsen vertrok zaterdagmiddag uit Den Helder naar de Middellandse Zee. Daar is het de komende zes maanden het stafschip van de Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG2).

Het thuisfront was in groten getale aanwezig om het schip uit te zwaaien en afscheid te nemen van hun geliefden. Vele mensen waren voor de gelegenheid in het oranje gestoken, van Unox mutsen tot complete overals en oranje spandoeken.

Zr. Ms. Evertsen vervangt Zr. Ms. De Ruyter dat vorige maand terugkeerde uit de Middellandse Zee. De Evertsen vormt het komende half jaar met schepen uit Turkije, Griekenland en Canada het 2e permanente NAVO-vlootverband. Het eskader staat, sinds juli vorig jaar onder leiding van de Nederlandse commandeur Boudewijn Boots.

4 REACTIES

  1. In grote getalen, redactie?? Foei.
    In groten getale. Net als: in koelen bloede (en dus niet ‘in koele bloeden’).

Comments are closed.