Gemeentelijke bijdrage voor seniorencafé Wijkhuis

7

Den Helder – Het Wijkhuis krijgt van de gemeente een bijdrage van 2.500 euro voor het Seniorencafé. Dat vindt sinds oktober elke twee weken plaats, maar om de financiering rond te krijgen werd een bijdrage van de gemeente gevraagd. Het college heeft besloten die toe te kennen.

Uit een onderzoek naar eenzaamheid onder 75-plussers in Den Helder (uitgevoerd in 2017) bleek dat met name in nieuw Den Helder en de Schooten meer eenzaamheid is. Naar aanleiding hiervan heeft het multifunctioneel centrum ’t Wijkhuis een aantal activiteiten ontwikkeld om de eenzaamheid tegen te gaan en het sociale isolement te verbreken.

In oktober 2018 is het Seniorencafé geopend, dat twee vrijdagmiddagen per maand is geopend. Doelstelling is dit een plek te laten worden waar activiteiten uit voortkomen die het contact met andere ouderen bevordert, stimuleert en versterkt.

7 REACTIES

 1. Inderdaad prima initiatief, mogelijk dat dit ook in andere wijken kan komen. Dicht bij de mensen in eigen wijk.

 2. Als ik naar het cafe ga, dan wordt dat ook niet gesubsidieerd. En buiten dat, ik dacht dat de ouderen er financieel beter bij zaten dan de jeugd. Maar verder een goed initiatief uiteraard. Eenzaamheid is een onderschat probleem denk ik.

  • Het Seniorencafé is geen echt café. Maar in Den Helder zijn er wel degelijk horecagelegenheden die zwaar gesubsidieerd worden door de gemeente.
   Om te beginnen Stoom en Keykegcafé van de Kampanje. Daarnaast zou het ook kunnen zijn dat de pizzabakker onder de marktconforme waarden gaat huren op Willemsoord. Dit kun je dan ook een verkapte subsidie noemen. Dit geldt ook bij de 3 cafés die verplaatst moeten worden naar Willemsoord om de Koningstraat af te kunnen breken, Pimpandoer, Bonaire en Odeklonje.

  • De ouderen, krijgen ook geen subsidie om naar het cafè te gaan. Het is het wijkcentrum die dat krijgt om zo’n cafè op te zetten. Maar 123, helemaal geen gek idee overigens om gesubsidieerd naar de kroeg kunnen gaan. Zouden ze er in trappen , als je zo’n subsidie zou aanvragen ? Een soort van toelage ?

 3. Als de buurthuizen nu ook zo,n initiatief ontwikkelen, komt er een misschien heel netwerk ter bestrijding eenzaamheid onder ouderen.

 4. Hoi Jantje. Er zijn ouderen die alleen een aow hebben en geen pensioen. Zij zijn zeker niet rijker dan de jeugd

Comments are closed.