Handhavers waarschuwden vorig jaar 96 keer

5

Den Helder – Handhavers van de gemeente Den Helder hebben in 2018 in totaal 187 keer gecontroleerd op het naleven van de Drank- en Horecawet. De controles zijn uitgevoerd bij horeca, slijterijen, buurthuizen, supermarkten en evenementen.

Er zijn vijf boetes uitgedeeld voor verschillende overtredingen. Zo zijn er twee evenementenorganisaties beboet voor het schenken van alcohol aan minderjarigen. Eén horecabedrijf had geen geldige drank- en horecavergunning, één horecaorganisatie had medewerkers onder de 16 jaar in dienst, en bij een ander horecabedrijf was een leidinggevende regelmatig afwezig.

Voor 96 overtredingen zijn waarschuwingen uitgedeeld voor het overtreden van de Drank- en Horecawet. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met het ontbreken van een leeftijdssticker of het overtreden van vergunningvoorschriften door afwezigheid van een leidinggevende. Maar ook voor het niet kunnen tonen van een vergunning, niet naleven van de schenktijden of aanwezigheid van alcohol in een winkel waar dat niet is toegestaan.

Openbare orde
De gemeente doet er alles aan om het woon- en leefklimaat in de stad te verbeteren en de openbare orde te beschermen. Daarom worden regelmatig controles gehouden om te kijken of er geen sprake is van misstanden. Zo worden horecaondernemingen bijvoorbeeld gecontroleerd op brandveiligheid, vergunningen en het juist naleven van wet- en regelgeving.

5 REACTIES

  1. Nu alleen nog maar even handhaven binnen eigen gelederen. Bouwfraude, vastgoedfraude, voorkennis en nog vele andere misdragingen binnen de club van vriendjes van de politiek.

  2. 2018 is echt een gekkenhuis geweest voor de handhavers, 3,5 keer per week gecontroleerd en daarvan 1.8 keer per week een waarschuwing gegeven, zal maar opslag ivm werkdruk aanvragen……

  3. Eerst commentaar leveren op de handhaving door RB, dat ze niks doen, nu doen ze wat , is het weer niet goed.

    • dit kan niet onder de noemer van doen vallen, 3,5 keer per week iets controleren, dat is 0,09 keer per uur, hoezoo hoge werkdruk, zo kan ik ze ook makkelijk verdienen…..

Comments are closed.