DHA-A leader
DHA-A leader

Hennepplantage ontdekt dankzij lekkage

Julianadorp – In een appartement aan de Boterzwin is donderdag door de politie een hennepplantage ontdekt. In drie ruimten werden meer dan zeshonderd plantjes aangetroffen. Een 23-jarige man, de bewoner, is aangehouden.

In de loop van de morgen kreeg de politie melding van Woontij. Zij waren naar een wooncomplex aan de Boterzwin geroepen wegens lekkage in een woning. Ter plaatse bleek het water vermoedelijk afkomstig te zijn aan de woning boven het getroffen pand. Toen een medewerker van Woontij bij de betreffende woning aanbelde, werd hij niet binnengelaten. Wel rook hij een sterke henneplucht. De politie werd meteen gewaarschuwd.

In de woning bleken in drie vertrekken kweektenten te staan. In totaal ging het om zeshonderdzeventien (617) planten. De politie nam de hennep en de bijbehorende apparatuur (lampen, filters etc) in beslag. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook: