Het nieuwe jaar begon met brand

0

Den Helder – Het nieuwe jaar is niet overal prettig begonnen. In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks kwart over één ontstond er brand in Julianadorp, bij een woning in Vogelzand.

De auto’s onder twee carports naast elkaar stonden in brand. De twee woningen liepen daardoor ook direct gevaar. Waar de brand precies begon is niet duidelijk. In ieder geval is de schade groot. Beide auto’s en carports kunnen als verloren worden beschouwd.

De brand is mogelijk ontstaan door vuurwerk dat onder een van de auto is terecht gekomen.

Flatwoning
Omstreeks drie uur ontstond brand in een flatwoning aan de Marsdiepstraat in Den Helder. In een woning op twee hoog stond een stoel in brand. De angst bestond dat de bewoner gewond was geraakt. Daarom werd het Mobiel Medisch Team en de ambulancedienst gealarmeerd. Echter bleek hij er zonder letsel vanaf te komen.

De brandweer heeft de stoel naar beneden gegooid. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. Door de snelle actie van de brandweer bleef de schade beperkt.

Info en foto’s: Inter Visual Studio / Marcel Barriel