Hommeles binnen de Stadspartij (update)

14

Den Helder – Het is hommeles binnen de Stadspartij, zo meldt de Helderse Courant maandag. Enkele prominenten hebben hun lidmaatschap opgezegd, waaronder oud-fractievoorzitter en voormalig lijsttrekker Peter Reenders.

De huidig voorzitter, Ruud Wegman, stelt in de krant dat er niet zoveel aan de hand is. Naast Reenders zijn Uwe Smit, Marcel Karhof en oud-voorzitter Robert Klein opgestapt. “Het zijn vooral dit clubje van vier en hun familieleden die de partij de rug hebben toegekeerd”, aldus Wegman.

Volgens de opgestapte leden duldt de partij geen kritiek. En Klein vindt het bijvoorbeeld niet kunnen dat iemand én commissielid is én bestuurslid. “Een dubbele pet moet niet kunnen”, meent Klein, die daarin gesteund wordt door Smit. De ledenvergadering heeft dit ook besloten, maar het bestuur weigert tot nu toe de statuten van de partij hierop aan te passen. Karhof meldt niet uit te sluiten dat ze, als er de nodige dingen veranderen, toch terugkeren bij de Stadspartij. Een andere optie is een nieuwe partij starten.

Update
Volgens Wegman zijn de opgestapte prominenten slechts teleurgesteld in het feit dat er voor hen, na de fikse verkiezingsnederlaag, geen plek meer was in raad of commissie. Klein weerspreekt dit: “Ik kan voor de verschillende gestopte leden spreken dat we niet teleurgesteld zijn dat we geen plek in raad of commissie hebben. Voor mezelf gesproken heb ik een commissielidmaatschap afgeslagen, eerder omdat ik toen voorzitter van de partij was, daarna omdat mijn privésituatie het niet toelaat.”

14 REACTIES

 1. Nou, doe dat maar niet !! Weer een kansloze partij met beunhazen erbij , moeten we niet willen . Wat hebben deze kneuzen nu gepresteerd ? geen ene moer toch ! De burger , moet dat weer financieel opbrengen.

 2. Aangezien het over uitgerangeerde mensen gaat in de stadspartij word er driftig gezocht naar nieuw bestaansrecht.
  Het toeval wil dat Beter voor den Helder ook een club is van mensen die bij de Stadspartij geen deuk in een pakje boter kunnen slaan.

  Wat is nou mooier dan dit voorstel;
  de huidige stadspartij vluchtelingen rennen naar BvDH; dit kan ook eenvoudig worden ingewilligd. De pizabakker zit tot over zijn oren in de belangenverstrengeling ( door met hachi-loung/odeklonje in zee te gaan; en een pand te huren van de gemeentelijke BV|| en voorheen radicaal tegen de horeca verplaatsing naar Willemsoord te zijn)

  Hoe groot is de kans dat 1 van de overlopers de nieuwe voorzitter van BvDH word !!

  En het beste van dit slechte is; we worden er allemaal slechter van !

  • ja de vereniging van dwazen met een wethouder als haas voor de schoenmaker en van de berg clan

 3. De politiek draait alleen nog maar om de politici en heeft niets meer met de burgers te maken.

  • Inderdaad, ze hebben maar 1x in de vier jaar de burger nodig . maar ik denk eerder aan de verdienste. Zij hebben maar vierjaar à 11/1200 euro p.m. om “”binnen”” te lopen. Daarna is het weer terug vallen in het dagelijks leven.

 4. Enkele feiten ter herinnering:
  1. Peter Reenders zegde per sms de coalitie op van niet-Haagse partijen;
  2. Robert Klein installeerde eerst de nieuwe Haagse/lokale coalitie (die de Bijlweg renovatie saboteerde), voordat de leden van de Stadspartij hun mening mochten geven; dhr Kos keek toe en glimlachte;
  3. Dhr Kos was met zijn partij de grote verliezer van de verkiezingen, maar mocht toch het hoogst van de toren blazen;
  4. Geen van alle genoemde politici durft te zeggen dat dhr Assorgia en zijn partij BvDH aan belangenverstrengeling doet, als regeerpartij (met Kos).
  Een rechte rug, een visie en een vaste lijn, niet meer te bekennen, ook niet bij BvdH.

 5. Veel te negatief hoor…..even wat hersengymnastiek….Wat heeft de Stadspartij indertijd voor elkaar gekregen?
  a. Nieuwbouw stadhuis naar de prullenbak.
  b. gratis parkeren
  c. Hondenbelasting afgeschaft
  volgens mij werden alle punten gehaald wie kan dat zelfs nu zeggen?

  • Maar voor een deel weer afgeserveert. Nieuwbouw stadhuis was alleen op de stationslokatie maar is niet van de baan. Gratis parkeren wordt al voor een deel in uren teruggebracht , daar het niet op bracht wat er van verwacht werd, en het regende klachten . Hondenbelasting heeft alleen maar geleid tot meer stront overlast, en is een mislukking. Dus deze beunhazen hebben niets tot stand gebracht.

   • De “renovatie” van de Bijlweg was politiek wisselgeld dat de Stadspartij (afgesplitst) wilde als alternatief voor hun coup. Geheel onnodig, een opknapbeurt was voldoende geweest. Deze fout werd toen door de Haagse partijen uitgebuit om de boel geheel te saboteren, samen met ondernemers van bevriende huize. Toen gaf de VVD-burgemeester nog een zet door de Raboverhuizing door te drukken, en zo denken de Haagse partijen nu toch hun zin van nieuwbouw te krijgen. Samen notabene met de Stadspartij en BvDH. Tel uit je winst, en verlakkerij.

 6. Wie is de volgende? Binnenkort een breuk in Beter voor Den Helder wegens de belangenverstrengeling van de pizzabakker?
  Bij de breuk van Beter voor Den Helder, zullen Reenders en consorten zich vast aansluiten bij de pizzabakker. Ook bij hun is de belangenverstrengeling duidelijk geworden de afgelopen jaren.
  Het blijft een grote bende in de Helderse politiek. Dat zie je ook bij de Column van Schuiling, en de ophef in Buitenhof daar over. Ook dit zal alleen roepen in een woestijn blijven, want Schuiling kan niet uit de VVD. Immers als hij dat doet is hij de bescherming van de VVD en Justitie kwijt en kan hij niet meer doen wat hij nu allemaal doet.

Comments are closed.