DHA-A leader
DHA-A leader

Huisduinerkoor heeft Huisduinen verlaten

Huisduinen – Ze zijn er geboren en getogen, maar ze zijn er nu wel weg. Het Huisduinerkoor oefent niet langer in het vertrouwde Dorpshuis aan het Dorpsplein, maar is verhuisd naar een nieuwe plek buiten het dorp.

Zo’n 70 zeemannen en -vrouwen en bevaren en bezingen al ruim 20 jaar lang het keiharde zeemansleven. Dat deden ze altijd vanuit thuishaven Huisduinen, maar onlangs is een nieuw ‘thuis’ gevonden. Dat is de Draaikolk aan de Dollardlaan. “De repetitieruimte in de Draaikolk is groter en wij hebben meer vrijheid qua tijd, omdat we hier geen rekening hoeven te houden met andere clubjes, zoals wel het geval was in het Dorpshuis”, laat Marianne Mensink, voorzitter van het koor, weten.

“Aanstaande maandag is onze eerste repetitie op de nieuwe plek. We zullen het Dorpshuis zeker missen, maar wij geloven stellig dat wij een mooie tijd tegemoet gaan in de Draaikolk. Daar gaat het koor op naar het volgende jubileum, de 25 jaar. Dat vieren we in 2020.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

1 reactie

  1. Boaz

    Jammer dat het bestuur vd vereniging huisduinen dit heeft laten gebeuren. Een koor met zo een historie had mi toch voorrang verdient.
    En een inkomstebron minder..

Reageren is niet meer mogelijk.