Judoka’s beginnen goed aan 2019

0

Den Helder – Na een paar weken kerstverlof is het nieuwe judojaar weer begonnen voor de Helderse judoka’s. Op zaterdag 12 januari was er dan weer het eerste judotoernooi om de judokrachten te meten. Op deze dag vond in Sporthal De Citadel in Dedemsvaart (Overijssel) het 40e JMPB Wintertoernooi plaats.

Net als vorige jaar hadden zich maar liefst 700 deelnemers van zo’n 70 verschillende judoverenigingen aangemeld en het toernooi was dan ook volgeboekt. Onder begeleiding van de coaches Ryan, George, Ashanti en Mike gingen de judoka’s zeer voortvarend aan de slag. TJ Schippers en Denvey van der Linden waren beide ingedeeld in de leeftijds-/gewichtsklasse U10, -27 kg. De onderlinge partij werd overtuigend met een mooie judoworp gewonnen door TJ, wat hem uiteindelijk de 1e prijs opleverde. In een partij tegen een andere tegenstander liet TJ nog een supermooie offerworp zien. Denvey mocht de 3e prijs in ontvangst nemen.

Cyano Hunting (U10, -33 kg) won met gemak al zijn partijen met zijn favoriete heupworp. Zijn tegenstanders waren daar niet tegenop gewassen. Het leverde hem een welverdiende 1e prijs op. Jayden Tijdeman (U12, -33 kg) was ook weer lekker op dreef. Hij had niet veel tijd nodig om al zijn zes tegenstanders met verschillende judoworpen op hun rug te laten belanden. Het leverde hem net als vorig jaar bij dit toernooi een 1e prijs op. BJ Schippers (U15, -42 kg) was ook een maatje te groot voor al zijn tegenstanders. Met gemak won hij de ene partij na de andere met verschillende judoworpen, waarna ook hij de hoogste trede van het erepodium mocht betreden.

Quinn Mulder en Rens Meier waren beide ingedeeld in de leeftijds-/gewichtsklasse U15, -46 kg. De onderlinge strijd werd gewonnen door Quinn die hiervoor een tijdje niet heeft kunnen judoën vanwege blessureleed. Het leverde Quinn uiteindelijke de 1e prijs op. Een mooie opsteker voor hem. Rens pakte overtuigend de 2e prijs. Ook dit jaar werden de prijzen weer onder luide en stoere muziek van een diskjockey uitgereikt aan de prijswinnaars.