Lever ze vandaag in, die kerstbomen!

0

De kerst is voorbij, het nieuwe jaar is ingeluid dus het is tijd om de kerstboom er uit te gooien. En dat was voor de jeugd zaterdagochtend een mooie kans om een zakcentje te verdienen met de actie sleep je groen. De HVC staat op verschillende tijden en plaatsen in Den Helder en daar kunnen de bomen ingeleverd worden. Elke ingeleverde boom leverde 20 cent en een lootje op, dus als je een beetje handig bent struin je de buurt af naar bomen voor een mooie opbrengst. In Huisduinen konden vanaf 08.00 uur de bomen ingeleverd worden en dat leverde zo’n zestig bomen op.

Na Huisduinen ging de medewerker van de HVC onderweg naar de parkeerplaats bij de velden van FC Den Helder. Toen Sander (8) aan kwam fietsen was er nog niemand om bomen in te leveren en zo ging de grote wagen even mee naar zijn huis om 25 bomen uit de voortuin te bevrijden. Sander is al de hele week aan het slepen en kreeg wat hulp van vriendjes en zijn ouders.

De wagen is tot 11.30 uur te vinden bij de parkeerplaats van de Helder velden en is dan vanaf 12.30 uur te vinden in de Eemstraat. Tussendoor stopt hij ook nog even in het Duindal waar iemand 100 bomen klaar heeft liggen.

Voor het volledige ophaalschema van vandaag verwijzen we graag door naar dit artikel.