Lezing Vogelwerkgroep in Windkracht 13

0

Den Helder – Vogelwerkgroep Den Helder e.o. houdt op vrijdag 25 januari 2019 om 20.00 uur een lezing. Te gast is Pierre van der Wielen en hij vertelt over zijn reizen langs onder meer de Kermadec eilanden.

Voor zeevogelliefhebbers zijn er twee essentiële reizen, de Atlantic Odyssee en de West Pacific Odyssee. In 2014 wilde Pierre de tweede daarvan aandoen, een boottocht van Nieuw Zeeland naar Japan met onderweg stops op bijzondere eilanden zoals Nieuw Caledonie, de Solomons, de Carolina’s en Bonin. Helaas bleek die trip dat jaar niet op het programma te staan, maar was er een alternatieve route die verder oostelijk liep.

Dit was een eenmalig experiment dat was gericht op het zien van een aantal extreem bijzondere vogels, waarvan er meerdere al tientallen jaren niet meer gezien waren. Daarnaast was de verwachting dat zij bijzondere zeezoogdieren, mooie koraalriffen, bounty eilandjes en mogelijk zelfs vliegende inktvissen zouden zien. Dat klonk goed…

Natuur
Twee maanden later vond hij zichzelf terug op een boot in Tauranga in Nieuw Zeeland met om hem heen pinguïns, albatrossen en dolfijnen. Een geweldige start van een onbeschrijfelijke reis langs de Kermadec eilanden, Tonga, Fiji, Vanuatu en de Solomons. Tijdens de lezing een kijk op deze eilanden, hun natuur, hun landschappen, de mensen en een hoop bijzondere vogels. Helaas is het wel onvermijdelijk dat voor een deel van deze soorten de Engelse naam wordt gebruikt, ze hebben namelijk vaak geen Nederlandse naam.

De lezing vindt plaats in Galerie Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109 te Den Helder. De toegang is €2,00 voor leden en €3,00 voor niet-leden. Tot en met 25 jaar is de toegang gratis.