Lidl wil nieuwbouw aan de Schoolweg

12

Julianadorp – De huidige Lidl in Julianadorp gaat deels tegen de vlakte. De supermarkt wil elders langs de Schoolweg iets nieuws neerzetten, met meer ruimte. De gemeente is bereid mee te werken.

Het pand aan het Loopuytpark wordt niet volledig gesloopt, een deel blijft behouden voor wonen en andere functies. Tot die andere functies behoort dan in elk geval geen detailhandel, laat de gemeente weten. Het resterende deel van de huidige supermarkt wordt gesloopt en die ruimte wordt gebruikt voor parkeren.

De nieuwe Lidl komt straks te liggen tegenover centrum de Riepel en krijgt de voorgevel aan de Schoolweg. Een deel van de huidige parkeerplaatsen bij de Lidl wordt hiervoor gebruikt. Het winkelvloeroppervlakte bedraagt ten hoogste 1.020 vierkante meter. De verplaatsing en nieuwbouw is nodig voor een aangepast filiaalconcept en de extra ruimte onder meer voor het magazijn.

De plannen zijn overigens niet nieuw, maar dateren al uit 2016. Al in 2017 gaf de gemeente aan mee te willen werken aan de verplaatsing, maar dit jaar lijkt het dan ook daadwerkelijk te gebeuren. “De nieuwe winkel biedt haar klanten veel winkelgemak, ruim assortiment en een verse bakkerij”, aldus een woordvoerder van de Lidl, die verder benadrukt dat de daadwerkelijke ontwikkeling op dit moment vooral afhankelijk is van hoe snel de noodzakelijke gemeentelijke procedures worden afgerond.

12 REACTIES

 1. gaan ze dan ook die brug verbreden.. zulke gevaarlijke situaties altijd daar omdat het bruggetje te smal is.

  • Tja dat bruggetje is (achter een bureau)over nagedacht.
   Ze wilden hier mee de automobilisten min of meer via de Langevliet laten rijden.

 2. Er moet een Lidl in het centrum van Den Helder komen, met goedkope groente en fruit en goedkoop bier 😉

 3. Een verse bakkerij? Dat is wel nodig, de huidige is niet zo vers meer :-).
  Of toch maar een vers bakkerij …. ? 😉

 4. En dan in het oude pand een goede bouwmarkt. Dat zou nog eens een aanwinst zijn voor het dorp.

  • dan wel een goede zoals u zegt, zo’n ipiajajipipijeeee zou fijn zijn, kunnen die bagger bouwmarkten ravelijncentrum ook meteen opdoeken

Comments are closed.