Lift Sluisdijkgarage volgende maand gemaakt

4

Den Helder – De defecte lift in de Sluisdijkgarage wordt na enkele jaren buiten werking te zijn geweest in februari gerepareerd. Dat heeft het college van burgemeester & wethouders de gemeenteraad laten weten in een raadsinformatiebrief.

Het college schrijft verder: “Het traceren van de oorzaak, wateroverlast, is lastig en complex gebleken. Een eenduidige oplossing is niet aanwezig. De tot nu genomen maatregelen blijken echter het gewenste resultaat te hebben en hebben geleid tot een droge liftput.”

Edwin Krijns, raadslid voor het CDA, riep begin december het college op de lift zo snel mogelijk te repareren. Met succes, blijkt nu. “We zijn blij dat er nu een structurele oplossing komt voor dit probleem, en dus ook een einde aan de gevaarlijke situatie die er nu is.” Krijns doelt op het feit dat mensen die slecht ter been nu enkel middels de auto-opgang het parkeerdek kunnen bereiken.

Om herhaling te voorkomen worden tevens technische aanpassingen aan de lift gemaakt.

4 REACTIES

  1. De lift is niet een aantal jaren buiten bedrijf geweest, maar wel bijna een jaar. Desalniettemin kan ik mij voorstellen dat het een complex probleem is wat zich niet zo eenvoudig laat oplossen.
    Laten we hopen dat het nu in 1 keer goed gaat.

Comments are closed.