Lokale PVV’ers op kandidatenlijst provincie

0

Den Helder – De huidig fractievoorzitter van de PVV in de Helderse gemeenteraad, Vincent van den Born, is kandidaat voor Provinciale Staten. Ook Joyce van Rijn uit Julianadorp staat op de lijst, die woensdag bekend is gemaakt. Huidig Statenlid en Zandvoorts raadslid Marco Deen is de lijsttrekker.

“We hebben een geweldige kandidatenlijst met dappere mensen die staan te popelen om het PVV-geluid uit te dragen in de Staten”, meldt Deen. “Door de verschillende achtergronden van onze kandidaten hebben we een evenwichtig team waar ik veel vertrouwen in heb. Ik heb nu al zin in de campagne!”

De PVV Noord-Holland maakt later het verkiezingsprogramma bekend, maar een ding meldt Deen al wel: “De provincie en het Kabinet zijn voornemens de samenleving op te zadelen met een energietransitie die alle burgers keihard in de portemonnee gaat raken. De PVV zal zich daar fel tegen verzetten.”

Van den Born staat 7e op de lijst en Van Rijn op plek 9. Op dit moment heeft de PVV zes zetels in Provinciale Staten. Mocht Van den Born het redden, dan blijft hij ook raadslid in Den Helder. Hij schat de kans op provinciaal succes hoog in: “We verwachten als PVV een flink aantal zetels te behalen in Noord-Holland. Velen zien dat het tijd is voor een andere aanpak.”