LOS gaat verhuizen en spaart jaar lang voor de Voedselbank

3

Den Helder – De lokale omroep (LOS) zet zich dit jaar in voor de Voedselbank. Tijdens alle locatie uitzendingen van dit jaar kunnen verzoekjes worden aangevraagd die, voor een donatie, vrijwel direct worden gespeeld. Het totaalbedrag wordt begin volgend jaar overgemaakt aan de Voedselbank Den Helder.

“Het idee kwam tijdens ons recente verblijf op de ijsbaan, waar we tussen kerst en oudjaar vier dagen live uitzendingen verzorgden. Daar konden mensen tegen betaling een verzoekje aanvragen en dat heeft 250 euro opgeleverd, een bedrag dat inmiddels is overgemaakt aan de Voedselbank”, vertelt LOS-hoofdredacteur Ronald Boutkan. “Dit was redelijk kort vooraf geregeld, maar de reacties waren zeer positief. En zo ontstond het idee om over een langere periode iets voor een lokaal goed doel te doen. Heel 2019 ‘sparen’ we dus op deze manier voor de Voedselbank in Den Helder en vervolgens kiezen we dan elk jaar een ander lokaal goed doel.”

De LOS verzorgt elk jaar meerdere uitzendingen op locatie, zoals tijdens het Historisch Weekend, Koningsdag, Tour de Lasalle, Dag van de Muziek, het Digital4U Sportevent en ook in 2019 weer vanaf de ijsbaan. “Bovendien zullen we de collectebus ook rond laten gaan tijdens onze jaarlijkse open dag en bij de opening van de nieuwe studio aan de Torplaan.”

Verhuizing
De LOS gaat in de loop van dit jaar verhuizen. Het pand op de 1e verdieping aan de Kerkstraat wordt verlaten en deze zomer neemt de omroep haar intrek in de nieuwe locatie aan de Torplaan. “We krijgen aan de rand van het Ravelijncenter ruim twee keer zoveel ruimte, we zitten daar op de begane grond en ook meer in het zicht. Bovendien is de studio goed bereikbaar, met parkeerplaatsen en een bushalte voor de deur”, licht Boutkan van de LOS toe.

De verhuizing is nodig om ruimte te bieden aan de groeiende activiteiten van de omroep. Boutkan: “Er is straks eindelijk een nette opnamestudio, ruimte voor de redactie, een eigen kantine/vergaderruimte en misschien wel het belangrijkste: een fatsoenlijke ontvangst voor bezoekers. Bovendien hoeven onze minder valide gasten straks niet meer via een stoeltjeslift naar boven, maar kunnen ze gewoon met rolstoel of rollator via de voordeur op de koffie komen!”

De LOS hoopt in juni of juli de nieuwe studiolocatie feestelijk te kunnen openen.

3 REACTIES

  1. goed doel, de voedselbank kan dit goed gebruiken en zal er een berg klanten bij krijgen dit jaar met o.a. de verhoging van, BTW, ziektekostenverzekering, energiebelasting, en gemeentelijke belastingen

  2. Wel jammer dat de mensen met rolstoel dan eerst de bus moeten pakken…
    Was er nu echt niet een meer geschikte locatie te vinden in het centrum, er staat genoeg leeg !

Comments are closed.