Marine op zoek naar burgermedewerkers

10

Den Helder – Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. De Marine is een nieuwe campagne gestart om meer burgermedewerkers aan zich te binden. Zij kunnen in hun eigen vakgebied bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland.

In veel verschillende soorten functies zetten deze burgers zich dagelijks in om de Koninklijke Marine gereed te maken en te houden voor inzet over de hele wereld. Voor MBO- en HBO-opgeleid personeel zijn er verschillende mogelijkheden, de Marine komt graag met belangstellenden in contact om de mogelijkheden en wensen te bespreken.

De meeste burgerfuncties bij de Koninklijke Marine zijn te vinden bij de Directie Materiële Instandhouding (DMI) in Den Helder. De DMI is betrokken bij alle fasen van de ontwikkeling en het gebruik van een schip, onderzeeboot of bijvoorbeeld een radarsysteem: het deelt ervaringen bij het ontwerpen; maakt nieuwe schepen en systemen klaar voor gebruik en verzorgt het onderhoud. Hier wordt gewerkt aan hightech installaties zoals de voortstuwing, elektronica en wapensystemen voor (ondersteunende diensten van) Defensie, andere ministeries en internationale partners. “Voor deze taken zoeken wij voornamelijk technisch opgeleid personeel maar ook voor niet-technisch opgeleide mensen kan de Koninklijke Marine mogelijkheden hebben.”

Arbeidsvoorwaarden
Naast een goed salaris, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering biedt Defensie (onder voorwaarden) betaald ouderschapsverlof (maximaal 75% van het salaris), een vergoeding voor woon-werkverkeer, uitgebreide studiemogelijkheden en een extra verlofregeling voor ouderen. Lees hier meer over je arbeidsvoorwaarden. Daarnaast biedt Defensie iets wat veel andere werkgevers niet kunnen: de kans om indirect bij te dragen aan vrede en veiligheid wereldwijd.

De Marine is vooral op zoek naar mensen met een MBO- of HBO-opleiding binnen de Techniek (electronica, electrotechniek, werktuigbouwkunde, scheepsbouw, systeemtechniek, natuurkunde, etc), IV/ICT, (Technische) Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Logistiek of Inkoop/Verwerving. “We zoeken mensen met ervaring, maar voor starters zijn er ook mogelijkheden. Belangrijk is dat je goed kunt samenwerken met collega’s.”

Interesse? Mail dan je CV naar burgerbijdemarine@mindef.nl.

10 REACTIES

 1. Interessante ontwikkeling. Eerst de boel (bijna) kapotbezuinigen waardoor er veel kennis en vakmanschap verdween en nu weer binnenhalen? Succes want defensie zal moeten concurreren.

 2. goed nieuws voor de ruim 750 mensen in DH met een WW uitkering, althans als ze eindelijk eens lokaal gaan recruiten en normale voorwaarden stellen….

  • M.a.w Als ze aan de voorwaarden en opleiding voldoen. Zoiets bedoel je toch ? Of niet RB? En het is een ieder toegestaan te solliciteren hoor, niet alleen de plaatselijke werklozen. Zoiets mag nu eenmaal niet .

   • Men kan natuurlijk prima plaatselijk rekruteren, men kan ook plaatselijke scholingsinitiatieven ontwikkelen, met een maximum aan reiskostenvergoeding kun je prima reguleren. Goed voor Den Helder en goed voor de Heldenaar.

   • en waarom zou je (in eerste instantie) niet alleen lokaal mogen recruiten? bij de lokale AH werken ook geen vakkenvullers uit Nieuw Beerta, Kostverloren, of Oudezijl

    • Voor die functie heb je ook geen kwalificatie nodig. Maar er is niemand , die een sollicitant , uit ik weet niet waar vandaan tegenhoud als die bij AH gaat solliciteren.

     • maar die sollicitant krijgt zekers te horen dat hij of zij niet in het profiel past……

    • Volgens mij is er een soort vacaturewinkel van CZSK in de voormalige V&D, hoe lokaal kan je recruteren zou ik zeggen.

  • Normale voorwaarden ? Ieder bedrijf stelt voorwaarden aan een functie, hierop is de DMI geen uitzondering. En het zijn vaak functies met een bepaald specialisme en ook nog eens technisch. De wervingscampagne loopt al geruime tijd en is bekend bij de uitkeringsinstellingen. Dus ik begrijp de verborgen kritiek van RB niet ! Staat ook heel duidelijk waar de Marine naar op zoek is en als er tussen de 750 WW gerechtigden een potentieel kandidaat zit zou ik zeggen, reageer !!

  • De marine is geen instelling van de gemeente Den Helder, maar is van het Rijk en bekostigd door alle Nederlanders. Mag dus bij de werving geen regio bevoordelen.

Comments are closed.