Medailleregen voor wedstrijdzwemmers Zeemacht

0

Den Helder – De jeugdwedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht waren dit weekeinde actief in Alkmaar, bij het derde deel van het Junioren-Jeugd circuit. Deze wedstrijd was tevens de eerste die op de lange baan (50 meter) werd gezwommen, wat altijd wat gewenning vereist. De zwemmers van Zeemacht hadden echter geen moeite met de omschakeling, want er werden maar liefst 11 medailles en 14 persoonlijke records gezwommen.

Emma Riemers was goed voor driemaal goud: op de 200 meter vrije slag, 50 meter rugslag en 100 meter rugslag was zij de sterkste. Collin Schouten won goud op de zware 200 meter vlinderslag en brons op de 100 meter vrije slag. Liam Wesemann won zilver op zowel de 200 meter schoolslag als de 50 meter schoolslag.

Mees Minneboo won zilver op de 200 meter schoolslag en brons op de 100 meter vrije slag en Boyd Wijkman behaalde brons op zowel de 50 als de 100 meter vrije slag. Verder werden er een lange reeks persoonlijke records gezwommen door eerder genoemde zwemmers, maar ook door Femke Paus, op de 100 meter rugslag, en Marco van der Wulp, op de 200 meter schoolslag en 100 meter vrije slag.