Meer toezicht in natuurgebieden

5

Den Helder – De provincie Noord-Holland wil meer toezicht in de natuurgebieden die ze subsidieert. Terreinbeherende organisaties zoals Landschap Noord-Holland, Goois Natuurreservaat (GNR), Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer kunnen daar de komende jaren extra geld voor aanvragen.

Met deze aanvullende subsidie komt de provincie de organisaties tegemoet. Zij drongen er in 2018 op aan om meer geld beschikbaar te stellen voor toezicht in natuurgebieden. Dankzij het extra geld kan meer en beter toezicht worden gehouden op overtredingen die in natuurgebieden worden begaan. Voorbeelden daarvan zijn het opruimen van afval, aanpak van loslopende honden, verstoring door bezoekers en het voorkomen van mountainbiken op wandelpaden.

De subsidie valt onder de uitvoeringsregeling natuur- en landschapsbeheer (SVNL).

5 REACTIES

  1. Vooral dat wandelpad bij fort erf prins is tegenwoordig overspoeld met moutainbikers/wielrenners. zondagochtend ben je helemaal de sjaak als je daar wilt lopen.

    • Deze “verkeers”hufters denken dat zij de weg(en)voor zich alleen hebben en iedereen moet wijken.

  2. Het gaat weer te goed met Nederland als dit soort non uitgaven gedaan worden. Stop het in de jeugdzorg ofzo

  3. @Henk, Alleen maar geld injecteren daar red je het niet mee…..
    Verder vindt ik het een goede zaak. Het moet maar een keer afgelopen zijn met die loslopende honden in de duinen.

Comments are closed.