Nationaal Talent Finn de Bruin aan de start van WorldSSP300

1

Julianadorp – Finn de Bruin verschijnt het aankomende seizoen aan de start van het World supersport 300 kampioenschap. Dat doet de jonge coureur uit Julianadorp in samenwerking met het Italiaanse Team Trasimeno.

Nadat Finn in seizoen 2018 kampioen werd in de Yamaha R3 Cup, is hij door Yamaha uitgenodigd voor de R3 Masterclass. Tijdens dit evenement, waar onder meer Michael vd Mark als coach aanwezig was, wist Finn een plaats in de Yamaha bLUcRU af te dwingen. Na vier jaar 300 ervaring, met als hoogtepunten in 2016 een titel in het KTM RC390 kampioenschap en winst in de KTM World Finals en in 2018 de titel in de Yamaha R3 Cup, zijn de verwachtingen hooggespannen. De KNMV heeft dan ook besloten om Finn de NOC*NSF status N.T. te geven, wat staat voor “Nationaal Talent”.

De kans in het WK wordt onder meer mogelijk gemaakt met ondersteuning van de SRNH en SRTD, deze stichtingen begeleiden jong talent. De SRNH is volop bezig om Finn dit seizoen een aantal wedstrijden mee te laten rijden met het Pearle Gebben Racing Team, waar hij de afgelopen twee jaar voor gereden heeft. Een aantal hiervan zullen op het TT Circuit van Assen verreden worden. Zo kunnen sponsoren en fans Finn live in actie zien.

”Wij zijn enorm trots op dit prachtige resultaat en denken dat Finn competitief aan de start van het seizoen zal staan”, aldus Pearle Gebben Racing Teammanager Jasper Iwema.

Hieronder een link waarin Finn in de Italiaanse media gepresenteerd wordt.
https://www.teamtrasimeno.it/wp/2019/01/14/team-trasimeno-nuova-stagione-al-via/

1 REACTIE

  1. da’s een hele prestatie, wens Finn samen met het hele team succes en veel overwinningen toe

Comments are closed.