Nieuwe guard voor Den Helder Suns

2

Den Helder – Den Helder SUNS heeft Oranje international Leon Williams gecontracteerd tot einde van het lopende seizoen als opvolger van Lavone Holland II, die afgelopen week plotsklaps zijn contract inleverde op grond van persoonlijke redenen. In de zoektocht naar een opvolger kwam hoofdcoach Peter van Noord uit op Leon Williams, die hij goed kent van zijn activiteiten bij de nationale ploeg.

“Wij hebben meerdere opties bekeken, maar toen Leon bereid bleek de SUNS te willen overwegen, waren wij er intern vrij snel uit. Leon heeft inmiddels veel Europese ervaring opgedaan in de Duitse Bundesliga en de Spaanse LEB-Gold. Hij weet wat er van hem verlangd wordt en kan die rol aan. Daarnaast is hij per direct inzetbaar en zal hij zijn debuut normaal gesproken komende zondag in Dordrecht kunnen maken vs Dutch Windmills”, aldus Van Noord.

Leon Williams was recentelijk actief bij TAU Castellon in de Spaanse Tweede Divisie. Na 12 duels werd zijn contract recentelijk in gezamenlijk overleg ontbonden. Daarvoor was hij 2 seizoenen werkzaam in de Duitse eredivisie bij BG Göttingen waar de Nederlandse coach Johan Roijakkers de scepter zwaait. De 189 cm lange guard, die in juli 28 wordt, maakt morgen zijn opwachting op de training bij Den Helder SUNS. De symphatieke Williams kwam in het verleden in Nederland uit voor SPM Shoeters Den Bosch (2015-’16), Landstede Zwolle (2012-’15), Rotterdam (2011-’12) en Bergen op Zoom (2010-’11).

2 REACTIES

Comments are closed.