Nieuwe opzet voor jaarlijks Sportgala

0

Den Helder – Het jaarlijkse Sportgala krijgt een nieuwe opzet, zo meldt het college. Om meer sporters kans te laten maken op een eerbetoon worden nieuwe categorieën aan het gala toegevoegd.

Jaarlijks worden de sportkampioenen gehuldigd tijdens het Sportgala in een kampioenenparade. Het format voor het Sportgala is al jaren ongewijzigd. De regels voor de sporters die in aanmerking komen zijn al jaren ongewijzigd. Hierdoor komen vaak dezelfde personen in aanmerking voor een prijs en vallen er sporters buiten de prijzen omdat ze niet voldoen aan de huidige eisen.

“Om het gala sprankelender en dynamischer te maken wordt voorgesteld om de opzet te wijzigen. De parade der kampioenen blijft gehandhaafd en ook de criteria blijven onveranderd.” Daarnaast zullen de volgende categorieën worden toegevoegd: sportman en sportvrouw van het jaar, sportploeg van het jaar, sporttalent van het jaar en een oeuvreprijs.

Aanmelding
De aanmelding geschiedt door de vereniging, familie, vrienden of de sporter zelf. Uit alle aanmeldingen worden maximaal drie nominaties geselecteerd en een jury draagt de uiteindelijke winnaar voor aan het college. Ook nieuw is het tijdstip van het Sportgala. Deze wordt niet meer aan het eind van het sportseizoen gehouden, maar aan het begin van het kalenderjaar (voor het eerst in januari 2020). De organisatie van het Sportgala blijft uitgevoerd worden door Team Sportservice Den Helder.