Nieuwedieper in gezicht geslagen vanuit auto

0

Den Helder – Een 72-jarige man uit Den Helder is zondagmiddag in Barsingerhorn gewond geraakt. Hoe dat exact is gebeurd, is nog niet bekend, maar op het moment dat een auto hem passeerde, werd hij in het gezicht geraakt.

Op het moment van het voorval liep de man over de Heerenweg. Toen een tegemoetkomende auto hem ter hoogte van het Oude Raadhuis passeerde, kreeg hij een klap in z’n gezicht. Zijn bril belandde door de klap op straat en is onherstelbaar beschadigd. De man zelf raakte lichtgewond: behandeling in het ziekenhuis bleek niet nodig.

De politie onderzoekt hoe de verwondingen zijn ontstaan, en of de passerende automobilist daarbij een rol heeft gespeeld. “Er is in ieder geval niet gestoken”, verduidelijkt de woordvoerder, verwijzend naar het incident van afgelopen zaterdag, waarbij een 15-jarig meisje werd gestoken met een scherp voorwerp door een passerende automobilist. Dit gebeurde ook op de Heerenweg in Barsingerhorn.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de incidenten, maar behandelt de zaken vooralsnog wel los van elkaar. Het 72-jarige slachtoffer heeft de auto en de inzittenden niet of nauwelijks gezien, waardoor er geen signalement van de verdachte beschikbaar is.