Ondernemers Willemsoord denken wisselend over komst stadhuis

32

Den Helder – Het stadhuis moet dus naar Willemsoord, zo stelt het college. De raad bespreekt het volgende maand, maar hoe denken ondernemers op het terrein er eigenlijk over?

Timo de Vries van Kade60 is niet direct groot voorstander. “Het grote probleem is dat we een parkeerinfarct krijgen. Nu al is er een tekort aan parkeerplaatsen en kunnen onze gasten vaak al niet parkeren. De realisatie van de nieuwe natte horeca kost ook zo’n 60 parkeerplaatsen, dus het probleem wordt straks alleen maar groter.”

Arie Verhoef van de Pimpandoer start binnenkort zijn café op Willemsoord. “Als ondernemer zou ik het fantastisch vinden, want er werken veel mensen en er komen veel bezoekers, dus voor de horeca is dat een voordeel. Verder hoop ik wel dat dit niet betekent dat grote evenementen straks niet meer op Willemsoord plaats kunnen vinden.” Hoewel Verhoef als ondernemer de komst van het stadhuis dus wel ziet zitten, denkt hij er als Jutter anders over. “Als inwoner vind ik het plan onzinnig, de bereikbaarheid is slecht en eenmaal op het terrein moet alle verkeer dan door een heel nauw straatje tussen Njoy en gebouw 51.”

Audrey Satoer, theatermanager bij bioscoop Kinepolis, vindt het lastig er een hele duidelijke mening over te vormen: “Ik kan niet echt de voordelen benoemen, maar daarentegen ook geen nadelen.”

Stadhuis op Willemsoord?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

32 REACTIES

 1. Dit betekend het einde van het Historisch weekend, Voorjaarsbeurs, Pasar Malam, Schepenbeurs enz, enz, nog afgezien van het verkrachten van een rijksmonument gebouw 66 is van buiten en binnen een rijksmonument, bijna geen daglicht en geen isolatie, je moet wel idioot zijn om zoiets te bedenken.
  Sloop het dan gelijk maar.

  • Je moet wel gek zijn als je de gebouwen jaar rond leeg laat staan en laat verpauperen omdat er geen geld gereserveerd wordt voor onderhoud.
   Doodzonde om gebouwen maar een paar weekenden per jaar te gebruiken. Juist het hergebruik van cultureel erfgoed met een andere functie is de manier om monumenten blijvend in stand te houden. Er zijn vele voorbeelden, ,ook op Willemsoord zelf, hoe in samenspraak monumenten en nieuwe permanente bestemming hebben gekregen.
   En juist de samenwerking met gemeente, cultuur cluster met schouwburg en musea en het horeca cluster biedt de beste mogelijkheden om er succesvolle evenementen te organiseren.
   Hillarisch dat nu opeens te veel reuring op Willemsoord niet wenselijk is!

   • Ze hoeven de gebouwen niet leeg te laten staan . Maar zet er dan iets of een bedrijf in , dat recht doet aan het historisch verleden van dat gebouw. En dat doen de plannen van de gemeente niet . Het bedrijf dat geinteresseerd was in het gebouw , deed dat wel, en juist daar werden de onderhandelingen mee afgebroken.

  • Waar staat ergens dat met de komst van het stadhuis festiviteiten verdwijnen? En een gebouw leeg en vrijwel ongebruikt laten is ook jammer. Het zijn prachtige gebouwen die, als er met respect mee wordt omgegaan, best een nieuwe invulling mogen hebben en verdienen wat mij betreft. Alles bij elkaar genomen vind ik het een goed plan. Natuurlijk moet je nadenken over bereikbaarheid en parkeren, dat is belangrijk. Maar dat zal overal zo zijn.

 2. Ik vermoedde het al langer, buiten politiek- en bouw-manisch corrupt, blijken alle partners ook nog eens geestelijk gestoord.

 3. Alleen de pizaaboer vaart er wel bij; wat een voorbereide hond ! Berlusconi is er op lokaal gebied nix bij ! Ga je schamen Carlo en vertrek ! Ik kom nooit meer bij je !!

  • Door wie? Velen hobbelen zwijgend mee. Je hebt wel gelijk: dit is een sprekend voorbeeld van hoe belangenverstrengeling werkt. Ik vind dat hij moet opstappen, ja.

  • Hij is een door de burgers gekozen gemeenteraadslid. Die kan niet door een motie worden weggestemd. U bent in de war met een wethouder, daar kun je een motie van wantrouwen tegen indienen.
   Assorgia zit gewoon als hij wil 4 jaar in de raad – zo hebben de kiezers dat besloten.

   • hij is wel gekozen onder valse voorwendselen …… zal over drie jaar wel uitwijzen neem ik aan

 4. Niet uitgesloten dat over tien jaar de gemeente Den Helder niet meer bestaat.
  En dan staat daar een gebouw dat veel geld heeft gekost en waar op die plek moeilijk een passende bestemming voor te vinden is.

 5. Parkeer probleem? Niet als daar ook een zone wordt ingevoerd en de BOA,s daar opletten dat die gemeente ambtenaren hun parkeerschijf verzetten.
  Lekker laten fietsen zoals de gemeente dat graag wil.

 6. Parkeerproblemen? Wat een onzin!
  Overdag komen de ambtenaren en in de avond de bezoekers van horeca of theater. Op maandagavond wordt er vergaderd op het gemeentehuis, ondersteund door een handvol ambtenaren. Op vrijdagmiddag en in het weekend is het stadhuis uitgestorven en openingstijden kun je aanpassen. Niet alle ambtenaren komen gelijk aan of gaan massaal gelijk weg. Ik heb nog niet gehoord van opstoppingen bij de Mc Donalds bij Kooypunt en ook daar zitten Robobank en Omnyac. Evenementen zijn in het weekend of tijdens de vakantieperiode. De nieuwe ruimtes in het stadskantoor kunnen ook prima voor andere (vergader) doelen en voor andere maatschappelijke organisaties worden ingezet.
  Men kan samenwerken met horeca-ondernemers en met de schouwburg.
  Auto’s hebben bij drukte uitwijkmogelijkheden naar Willemsoord Noord of de parkeergarage Sluisdijk.
  Verbeter de toegang vanuit de stad voor voetgangers en fietsers en heel Willemsoord profiteert van de reuring, maar ook de binnenstad zal aantrekkelijker worden om te bezoeken.
  De brug over het Boerenverdriet kan eventueel als prima extra toegang dienen.
  De bus van en naar de Teso komt nu ook gewoon op tijd aan en rijdt er vlak langs. 700 meter wandelen vanaf het NS station moet voor veel ambtenaren en bezoekers gewoon te doen zijn. Geef ze een treinkaartje en trek ze uit die auto.
  Hulde voor de daadkracht en saamhorigheid binnen het gemeentebestuur!
  Een prachtige werkplek op een bijzondere plek in onze stad.
  Zet adelborsten bij de deur als wachters en laat “the changing of the guard” vanuit het KIM een nieuwe attractie worden.
  Zakenlunches en businessborrels zijn nog nooit zo leuk geweest.
  Een win voor het bestuur en de uitstraling in de regio, een win voor de ambtenaren met een aantrekkelijke werkplek, een win voor Willemsoord, een win voor de binnenstad, een win voor de horecaondernemers, een win voor de samenwerking met de Marine en het KIM en een win voor het behoud van cultureel erfgoed en musea op een terein vol rijksmonumenten.
  Straks na het theater en de bieb weer een prijs voor mooiste stadhuis? Nu nog een hotel en Willemsoord is af!

  • “…. maar ook de binnenstad zal aantrekkelijker worden om te bezoeken.”

   Waarom wordt de lege binnenstad ineens aantrekkelijker voor toeristen als er een stadhuis zit op Willemsoord?

  • Jeetje Charlotte, het druipt ervan af dat je een zware belanghebbende bent in deze kwestie. Gezien de tekst en zinsopbouw zou je haast denken een stukje van onze Koen(e) ridder te zitten lezen. Dit stukje wordt door geen hond (Harry van Dongen noemt ons zo) serieus genomen. Pure promo uit het stadhuis.

 7. Lunch en terras Henk ; nu geopend vanaf 4 uur, maar op willemsoord ook voor de lunch.

  Daar online gezwets van je bevestigd alleen maar dat verhuizing niet noodzakelijk is.

  • Charlotte schrijft haar mening.
   Bij gebrek aan argumenten meent Dutch er een politiek stickertje op te moeten plakken, gevolgd door een zinvolle opmerking van JB.
   Ik vindt dat Charlotte een heldere kijk op zaken heeft en zich niet van de wijs laat brengen door emoties.

   • Werkelijk Bodelo, Zet adelborsten bij de deur als wachters en laat “the changing of the guard” vanuit het KIM een nieuwe attractie worden. Daadkracht en saamhorigheid binnen het gemeentebestuur! Prijs voor het mooiste stadhuis Kom op zeg, heldere kijk op zaken ? Prima als jij en Charlotte elkaar liefdesverklaringen aan het toespelen zijn, maar laat de onzin achterwege.

 8. Hulde voor de daadkracht en saamhorigheid binnen het gemeentebestuur!
  Die Charlotte…..
  Hoor graag of zij die mening nog steeds deelt als de finale kosten voor dit circus gepresenteerd worden aan de burgers….. Of niet, de VVD heeft over het algemeen maling aan de gewone man en zet hoe dan ook haar plannen door, koste wat kost! Veel geluk en fijne business lunches toegewenst in Costa Smeralda en heerlijke business borrels in de door uw kliek overeind gehouden (vestzak/broekzak methode) schouwburg de Kampanje en restaurant Stoom. (uit m’n oren!!!)

 9. Men is blijkbaar tot de conclusie genomen dat de binnenstad als trekker niet meer te redden is en wil een nieuw Centrum op Willemsoord beginnen. Wat ik inderdaad in het Centrum zie is een hoop verkrotting en je houdt dan alleen de Beatrixstraat over wat een vreselijk tochtgat is en wat straatjes eromheen . Een aardig geveltje hier en daar verandert daar niks aan. Misschien valt er van Willemsoord nog wat te maken. Die binnenstad valt niet meer te redden en echt mooi wordt het nooit. We moeten er maar mee leven denk ik.

 10. Ik weet niet of jullie vaak in gemeentehuizen komen maar de bezoekers zijn voor het overgrote deel migranten die door de gemeente begeleid moeten worden bij hun verblijfsvergunning uitkering werk of bijstand. Ga zelf maar eens kijken. Inwoners die de gemeente niet echt nodig hebben voor het sociale vangnet komen er vrijwel nooit.

 11. Er zijn twee mogelijkheden: Of al die coalitiepartijen draaien zichzelf onbewust een rad voor ogen, ofwel ze liegen spijkerhard. Over samenwerken, verbinden met de burger, luisteren naar de burger, die moe is van het ruziemaken, want dat hoorden wij op de markt…..blablabla, nee, we raden een referendum nadrukkelijk af, dat vertraagt alleen maar onze draagkracht voor u, burgers. Ik kies voor het laatste, de forse leugen. Sorry, met uw zogenaamde daadkracht, beste coaltie, toont u alleen maar grote minachting voor de belangen van Julianadorpers, die al afbraak van hun o.v. mogen meemaken waar u niks aan doet, en voor alle burgers, want die willen helemaal geen nieuw stadhuis op Willemsoord, ja 15%. Jullie die niet in staat waren om een goed gebouw wat bij te spijkeren, maar wel een 19e eeuws gebouw kunnen misvormen voor miljoenen, die niet in jullie portemonnee zitten. Zo decentraal mogelijk, slecht bereikbaar. Peperduur, met lege portemonnee. Maar ja, wat wil je met een coalitie die in strijd met de verkiezingsuitslag is gevormd. En oja, die wil samenwerken met Willemsoord, dus zichzelf, de Gemeente b.v., alleen maar om schulden te delgen. Het Matroesjka popje. Ga eens sparen, en over 15 jaar een echt nieuw, achitecturaal mooi, stadhuis te bouwen op de eigen grond, naast het AZC. Gezond verstand, in plaats van egopolitiektripperij. Want u speelt verkeerd met gemeenschapsgeld. Dat u niet eens heeft. De verhuizing van de schouwburg was niet verantwoord. Leert u niks?

  • Dat 19 de eeuwse gebouw (66) op Willemsoord , heeft geeneens een fatsoenlijke vloer. De vloer die er in ligt , zijn voor een merendeel gewone straatstenen. Dat pand intern (extern mag niet,) (Rijksmonument ) zo aanpassen dat het voor de functie van Gemeentehuis of frontoffice kan gaan dienen , gaat een godsvermogen kosten. Het zal altijd een schip van bijleg blijven. Denk alleen maar eens , aan de isolatie , er zit nergens dubbelglas in , de infrastructuur zal helemaal opnieuw moeten worden aangelegd zowel in het gebouw als onder de grond. En dan praat je nog niet eens over gebouw 72 , de oude expeditie materiaaldienst en oude zeilmakerij/takelaars. Hoewel dit geen historisch pand is, zoals 66 . is het een bouwval met ijzeren kozijnen en waar enorm veel kosten in gaan zitten ,wil je daar iets toonbaars van maken. Dat pand kan je als het ware slopen en van de grond af opnieuw opbouwen. Daarbij , het zijn werkplaatsen geweest , dus is daar geen sprake van grond vervuiling . Als dat het geval is , dan zijn qua kosten helemaal het haasje. Kortom er komt een enorme kosten post op de gemeente af als zij daaraan gaan beginnen ,zo zelfs , dat zij er beter nieuwbouw kunnen plegen op de door Henk van Kuijk gemelde locatie.

 12. Henk Mosk in het NHD over Gebouw 66: “Gebouw 66 is een historisch pand waar grote activiteiten als de traditionele schepenbeurs en de Pasar Malam worden gehouden. Gebouw 66 heeft een maritieme functie en dat moeten we zo houden. Ik liep laatst met een hoge ambtenaar door het gebouw. Ik vroeg hoe hij dacht het probleem van daglichttoetreding in het gebouw op te lossen. Hij zei dat er dan maar planken uit het plafond gehaald moeten worden. Belachelijk! Dat is vernietiging van cultureel-historisch erfgoed.’’

  • De Gemeente gaat over lijken, als het hun eigen plannen aangaat. Ze breken daarvoor, al in Oktober vorig jaar vergaande onderhandelingen met ondernemers af, die interesse toonden voor gebouwen ( 66 en 72) op Willemsoord voor het vestigen/uitbreiden van hun bedrijven. Door hun eigen doorgedram, over een nieuw stadhuis in gebouw66 en 72 , jagen ze daar, waarschijnlijk ook nog een stuk werkgelegenheid de stad uit. ( Bron NHD 19-1-2019) .

   • HOE BETROUWBAAR KAN JE ALS GEMEENTE ZIJN , ALS JE ZO MET GESPREKSPARTNERS OVER VESTIGING OP WILLEMSOORD OMGAAT !!!!

   • Je zegt het net verkeerd. Alles en iedereen moet wijken voor het doorgedram van de gemeente . De gemeente ( lees Willemsoord ) had deze gebouwen aangeboden voor verhuur aan bedrijven . Vervolgens gaan ze heel lang met een geinteresseerd bedrijf in onderhandeling , en als die onderhandeling in vergevorderde fase is beland , die onderhandeling af breken, omdat de gemeente de panden zelf nodig heeft voor eigen doorgedram. Dan verlies je als gemeente je gezicht en toon je grote onbetrouwbaarheid aan. Het toont dus ook aan , dat de gemeente , al in oktober heeft beslist over de locatie van een nieuw gemeentehuis, naar Willemsoord, en daar komen zij dan drie maanden later mee .

 13. Als “alles “digitaal wordt geregeld wat moet je dan met een dure verbouwing? Na een aantal jaar staat een groot deel leeg omdat alles digitaliseert. Een klein gebouw ia genoeg. Maar voor de gemeentelijke bühne en naar de buitenwacht staat het leuk. Zie wij hebben ook een nieuw stadhuis. Geldverspilling en de inwoners maar bijbetalen. De pizzaboer kan ook digitaal gaan en heeft geen gesubsidieerde tent nodig.

Comments are closed.