Pizzeria verhuist naar Willemsoord

142

Den Helder – Geen voormalig postkantoor, geen Halter Bellevue en geen oude V&D, maar gebouw 51 op Willemsoord wordt het nieuwe onderkomen van pizzeria Costa Smeralda. Ondernemer Carlo Assorgia meldt dit vrijdag in de Helderse Courant.

“Het wordt op Willemsoord eigenlijk zoals het veertig jaar geleden ook was aan de Koningstraat. Lekker levendig, met een bioscoop tegenover de zaak en horecazaken als buren”, aldus Assorgia. Hij zegt te verwachten straks op Willemsoord weer meer dan nu te kunnen profiteren van dagjesmensen.

De pizzeria komt op de plek waar nu de Hachi Lounge zit. Die gaat volgens Assorgia samenwerken met Odeklonje, dat samen met de Pimpandoer en Bonaire ook naar Willemsoord (eveneens gebouw 51) verhuist. Assorgia verwacht het nieuwe restaurant in juni te kunnen openen.

142 REACTIES

 1. Dan zullen de panden in de Koningstraat ook wel gesloopt worden. Wat zal dat een groot gapend gat worden.

  • Bij het niet doorgaan van het Assorgiaplein, is destijds al vermeld , dat alles in de Koningstraat van Assorgia in handen van Woningstichting is gekomen. Maar , het is niet het eerste restaurant wat in het voormalig Dok 51 zijn ondergang tegemoet is gegaan. Ik moet , op eerste massa toerist daar nog zien. Daarbij , de tijd dat hij bijna de enige Pizza tent was , is voorbij . Bijna op elke hoek van de straat kun je tegenwoordig een pizza krijgen.

   • Klopt helemaal. Vaak (altijd?) zijn de pizza’s van de concurrent stukken smaakvoller (meer waar voor je geld).

    Van mij mag hij ten onder gaan, ook al is dat niet netjes van mij

  • Bijna alles in de Koningstraat , is al in handen van de stadsvernielers. Het wordt straks èèn grote kale vlakte. Alle panden die nu nog in de straat staan, zijn op foto vastgelegd voor het nageslacht.

 2. Carlo Assorgia weet het goed te verkopen wanneer ik zo zijn verkoop praatje lees en het zou mij niet verbazen dat dit ook tijdelijk is en tegen de tijd dat Halter Bellevue klaar is hij weer gaat verhuizen. Goed misschien op dit moment wel Beter voor Den Helder! of voor de Pizzeria.

  • Hij zal wel moeten. In de Koningstraat komt bijna geen hond meer . En in het oude Dok 51 , zal hij alle zeilen bij moeten zetten , wil je het daar redden. Het volgende faillissement van een restaurant daar ?

   • Hij zal wel een goede deal gemaakt hebben met Willemsoord en de Woningstichting om daar tijdelijk te gaan zitten. Het blijft een zakenman die precies weet hoe de hazen lopen in de Gemeente Den Helder. Ook op Politiek gebied en weet inmiddels meer dan wij gezien de Partij waar voor hij staat.

    • Ik las ook iets , over samenwerking met “”horecaman”” T v/d Berg. Nou dan weet je het wel !

     • Niet alleen door u genoemde “horecaman” maar ook zijn compagnon in het Dok51 debacle, K.J Tuin is mede eigenaar van de horecagelegenheid die met de pizzabakker gaat samenwerken..

 3. Beter voor Den Helder is definitief in handen gekomen van het partijkartel.Tijdens de verkiezingen werd er nog gezegd dat ze de macht uit het partijkartel wilde halen. Inmiddels is de ziel verkocht, voor persoonlijke winst van de pizzabakker.
  De Koningstraat aan de zijde van de pizzeria wordt door de pizzabakker verkocht aan Woningstichting. Hiermee krijgt woningstichting definitief een te groot en ongezond aandeel in het Bedrijfs onroerend goed in de binnenstad.
  Ook de samenwerking met een bouwbedrijf die tevens eigenaar is van een grote horecagelegenheid kunnen we ongezond noemen. Beter voor Den Helder zal vanaf nu achter een bouwonderneming gaan staan die de bouw van het zwembad heeft verkloot. En niet in staat is geweest om een garage te bouwen met een werkende lift. De daarbij horende schade zullen wij als burger, door toedoen van Beter voor den Helder, moeten gaan opbrengen, terwijl normaal gesproken hiervoor de bouwonderneming aansprakelijk wordt gesteld.
  En Willemsoord (huurbaas pizzabakker) heeft samen met de Kampanje ook geen vrees meer door Beter voor Den Helder te worden aangepakt. De pizzabakker zal never nooit meer kritisch zijn op beide schepen van bijleg.
  Beter voor Den Helder wilde voor hun naamsverandering Stadspartij 2.0 worden. Dat is gelukt, ook zij hebben de ziel van de partij verkocht en gaan verder als lid van het partijkartel.

 4. Het financieel functioneren van het Gemeentelijk Bedrijf Willemsoord (inclusief Schouwburgperikelen) is een belangrijk politiek onderwerp. Door juist daar te gaan huren, maakt de leider van de grootste partij in de coalitie zich afhankelijk, en begeeft de partij Beter voor Den Helder zich in de zo bekende verstrengelde belangen in deze stad. Niet acceptabel. Dhr. Assorgia hoort zijn raadslidmaatschap in te leveren nu. Tot nu toe is die schijn van verstrengeling redelijk vermeden, maar nu duidelijk niet meer. Graag een reactie van de partij hier, want ze zijn al sinds de verkiezingen oorverdovend stil.

   • ‘E’ Dit is precies ook mijn gedachten gang. Hoe kan je nog kritiek leveren ook omdat je een Politieke Partij vertegenwoordigd die op de centen moet letten wanneer je volledig vast laat zetten in het netwerk. Dus met andere woorden: “Ben het volledig eens met je reactie”

    • Overigens, Ed, de leider van dit college, de burgemeester, had hem en de partij natuurlijk moeten waarschuwen dit niet te doen. Net als de andere wethouders. Maar ja, die zeggen natuurlijk allemaal zometeen: “Hij huurt gewoon bij een bedrijf.” En zo blijven de verstrengelingen voortduren. En vestzak, broekzak, vestzak, tekorten, vestzak, broekzak, vestzak, tekorten, gesloten pot.

     • ‘E’ Tijden veranderen. Ook voor mij. Alleen ik heb mij nooit in het pak laten naaien. Ook niet binnen de Stadspartij. Toen niet en Nu Niet. Deze jongen heeft nog steeds zijn oude kloffie aan.

  • Ach wat een verontwaardiging hier op het forum kom op als je dit niet zag aankomen ben je blind en doof.
   Maar veel hadden een hoge hoed op van de pizzabakker en geloofde elk woord over het ziekenhuis over de n9 over we gaan het allemaal anders doen. Kom op kijk naar de connecties tussen de pizzabakker en de andere partijen in het pak laten naaien is een understatement jullie zijn er gewoon in gestapt niks genaaid maar blind en doof

   • Flipfluitketel, Blind en Doof en in het pak Genaaid! Als voormalig Raadslid van D’66 heb ik nog nooit gehoord van U dat dit zou gaan gebeuren waarom heeft u hier dan ook nog vragen over gesteld in de Raad als U dat toen al wist of ben ik zo Stom! dat zou eventueel mogelijk kunnen zijn.

 5. Nou dede vergunning voor zichzelf rond en een mooi plekje voor de zaak bemachtigd. Doel is bereikt. Nu stoppen met de polotiek?

 6. Iedereen moet gedwongen mee bewegen met verplaatsing van het stadshart en concentratie van horeca op Willemsoord.
  Dus – om niet failliet te gaan – maakt Assorgia onder deze druk (als ondernemer) volgens mij een verstandige beslissing.

  • hoe zit dat met ’t ankertje, de blauwe stoep, de bliksem, de engel, de spot en dupont, verhuizen die tzt ook naar Willemsoord? wat lijkt mij ook een grote financiële druk gaat geven is dat de pizzakoerier van een (afbetaald) kooppand naar een huurpand gaat, dat gaat toch de maandelijkse kosten behoorlijk opschroeven, dat wil je toch niet als ondernemer….

   • Ankertje bestaat niet meer. de Stoep, Bliksem en Engel, ,zijn nog de enige echte horeca bedrijven. De spot is een onderdeel van.. draai de naam maar eens om . en Dupont zit niet in de Koningstraat, maar in de Spoorstraat. En wat als de grond van de Koningstraat geruild is voor Dok 51 ? Dan blijft er van financiele druk weinig over . En geloof mij maar , Willemsoord wilde maar wat graag van dat dode dok 51 vogeltje af .

     • Wie heeft het over verkoop ? Ik niet in elk geval . . Ik heb het over ruilen, met wat ???? , Gunningen , gunsten, jullie krijgen van mij , dan krijg ik, of verlang van jullie …. …. Dat mag je zelf verder bedenken .

     • goodwill bestaat niet meer, dus slechte ruil, en dan gaat pizzakoerier nog steeds van een eigendomspand naar een huurpand, slechte zet voor een ondernemer om je maandlasten op zo’n manier te verhogen

    • Het is een grof schandaal hoe er omgegaan is met het Ankertje. In heel Nederland worden vastgoedtransacties in een ABC-constructie gezien als fraude. In Den Helder is het heel normaal, en werkt gemeente Den Helder zelf mee aan deze vastgoedfraude door het pand waar het Ankertje in was gevestigd te kopen en het direct door te verkopen aan Woningstichting. Daarbij werden de bewoners (en uitbaters van het café) van de bovengelegen woning onrechtmatig hun woning uitgezet, waar zij volgens de wet zaten met huurrechten, welke niet voor de ontruiming konden worden aangevochten bij de rechter.
     De Helderse politiek is tot op het bot corrupt en iedereen in de gemeenteraad kijkt weg of doet zelf mee. Het moet eens afgelopen zijn met die criminelen in de politiek!
     Zelfverrijking is het enigste wat bij de dames en heren politici telt. De burger interesseert ze totaal niets…

     • Bij de les blijven SVP Andrea ! Over welk Ankertje heb je het . Het ankertje op 37 0f het ankertje op 25. Beide adressen , hadden wel is waar dezelfde huurders , maar andere eigenaren van de panden.

     • “E” De mensen van het Ankertje de huurders van zowel het bedrijfspand als de boven gelegen woning. Het gaat om het pand nr 25. (pand 37 is al jaren niet meer aan de orde en al lang verkocht aan Woningstichting)
      Weet niet wat u anders leest dan ik in de tekst noem… Abc-constructie ging tussen pandeigenaar (naam niet belangrijk) die verkocht aan gemeente den Helder en die verkocht in korte tijd door aan Woningstichting.
      Huurders bovenwoning (uitbaters cafe, dus niet eigenaar pand) hadden woonrechten, welke niet zijn gerespecteerd en werden zonder dat zij het konden aanvechten bij de rechter uitgezet.
      Wat is er niet duidelijk aan?

     • @ Andrea, wat er niet klopt, is dat de uitbaters van Cafè ’t Ankertje op nummer 25 , nooit boven het cafè gewoond hebben. Daarom zei ik , bij de les blijven.

     • “E” inderdaad het gaat om een andere bewoner. Maar het blijft een feit dat deze bewoner zonder enig recht de bovenwoning is uitgezet.

     • @ Andrea, Daarom zei ik blijf bij de les !!!. Als je even nadenkt , dan weet je waarom . P… Had geen rechten in dit geval .

 7. Er is maar een slimme Schaakspeler in Den Helder in dit hele verhaal en dat is de Woningstichting die iedereen uiteindelijk schaakmat zet en Beter voor Den Helder ( Carlo Assorgia) volledig op de kaart in zijn greep heeft in hun lange termijn visie.

 8. De verkiezingen, zijn voorbij , en de Wolf hangt zijn Lammy coat aan de politieke kapstok. Beter voor Assorgia heeft bij deze al afgedaan als politieke partij. Nu nog zijn zaak failliet, dan zijn we daar en van hem ook af.

 9. Hij moest toch ergens heen, als pizzeria? De rest is nog niet beschikbaar en dan moet je wat, lijkt mij geen verstandige keus maar ik run geen pizzeria. Willemsoord is een dood paard en daar kan je wel aan blijven trekken, maar kent op den duur alleen maar verliezers. Tja en wat politiek betreft is ook iets met een dood paard 😉

 10. Hij moest nergens heen. Hij kon daar voorlopig rustig blijven zitten. Maar meneer zag dit gedeelte van het centrum en de verdienste, rondom hem heen instorten . Daarom is een èèn tweetje snel gemaakt, en mede daarom, heeft hij zelf heeft de hele troep overgedaan aan de woningstichting, omdat die wil de grond gebruiken voor woningbouw. En om die woningbouw, moeten de cafè’s en andere zaken in het gebied rondom de Koningstraat het veld ruimen. Nog maar een paar panden die van eigenaar moeten veranderen, en dan kan het hele zooitje plat.

  • zal tijd worden dat dat zooitje ongeregelde oude zooi plat gaat, ziet er toch niet uit? zelfs het geboortehuis van dhr Pieck is totaal verwaarloosd en het maakt niemand wat uit dat dit vervalt, enige interessante pandje wat nog te redden is is de bank…..

   • Weet je wel waar je over praat. Volgens mij kijk jij alleen naar de buitenkant. Het pand van geboortehuis van Anton , wordt bewoond ,evenals het pand er naast, het vroegere cafe van Oma de Boer. De Bank is volgens het zeggen aan de binnenkant helemaal gestript door de vorige boven bewoners, en het dak van het pand is helemaal verrot. Als de gemeente dit pand nog wil redden , dan mogen zij er wel als de kippen bij zijn. Zoals het er nu bij staat, zie ik hetzelfde gebeuren als met de vroegere Bethel kerk. Dan wordt het gesloopt . wegens enorm achterstallig onderhoud. Dit kan men de Gemeente kwalijk nemen . daar zij als eigenaar , (buiten de ramen lappen met Sail , de stad moet er tenslotte mooi bij liggen voor de bezoeker ) niets aan het onderhouden van dit erfstuk van deze stad doen. Ik zie deze panden dagelijks , dus ik weet waar ik over praat.

    • ik heb het helemaal niet over bewoning oid, alleen over de immens slechte staat van bepaalde panden, als dit plat gaat kan het alleen maar verbeteren

     • Onderhoud RB ! de eigenaar doet er niets aan. De panden zijn nog best te redden . Maar als de eigenaar het laat afweten , dan houd het op . Of je moet de Gemeente/woningstichting dwingen hun eigen panden op te knappen. Doe jij het ????

     • RB, je kunt er vanuit gaan dat verpauperde panden eigendom zijn van Gemeente of Woningstichting. Ieder andere pandeigenaar zal meteen worden aangepakt, en zo hard mogelijk als deze zijn pand(en) laat verpauperen. Zelfs als iemand haar huis in de ogen van de gemeente het verkeerde kleurtje krijgt zullen ze niet laten om die mevrouw hard aan te pakken.

   • Juist! De panden van de costa smeralda hebben al decennia geen onderhoud gehad. De verpaupering van de koninstraat is daar begonnen

 11. Nog even wachten en de Tricolore wappert fier boven Willemsoord!
  Lintje van het nieuwe restaurant wordt doorgeknipt door dhr. Schuiling.
  Fa. Tuin heeft dan symbolisch al de 1ste steen gelegd….

 12. . Of hij het jammer vindt dat hij de huidige plek gaat verlaten? ,,Het is gewoon een stap. Ik neem makkelijk afscheid van dingen.’’ Dit is reactie van Carlo uit het NH dagblad. Dat afscheid nemen is helder want van de verkiezingsbeloftes heeft hij dat ook gedaan. Wat een….Wat een spijt voor de mensen die op hem gestemd hebben. Onbetrouwbare man.

 13. In de Koningstraat , zullen ze hem en zijn bovenwonende “””huurders””” niet missen .

 14. Ed schotman,is er al wat bekend over hoe de huur er uit gaat zien. Ik vermoed net als die andere horeca bedrijven hij word gezien als een startende ondernemer .

 15. Helemaal geen pizza doe mij maar iets van de Chinees. Komt ook nog wel naar Willemsoord.

 16. Moeten we eerdaags weer stemmen ofzo wat een verkiezingsproppaganda lees ik man oh man

  Hok gaat verhuizen en dat deel gaat vlak. Kan er nooit meer op achter uit gaan dan nu huidig beeld

 17. De pizza’s zijn niet te vreten. Wat een schandalige pizza’s voor een prijs van 10 euro of meer. Concurrentie is vele malen beter. Van mij mag ie failliet gaan.

 18. De verhuizing is een simpele optelsom. De huidige plek waarvoorheen meerdere horeca zaken waren gevestigd is een verpauperd zootje. De binnenstad verpauperde mede door geen onderhoud aan de panden die eigendom waren van de fam assorgia. Het plein wat zou komen kon simpelweg miet doorgaan: er is immeers geen enkele horeca ondernemener die zich bij het plan wilde aansluiten, sterker nog ze zijn juist vertrokken. Zij hadden wel de visie die bij carlo ontbreekt. De verhuizing naar willemsoord is niets anders dan weer aansluiting zoeken bij horeca ondernemers die jaren geleden al inzagen dat willemsoord een beter plan was dan een pleintje achter een parkeergararge.

  • Meerdere horeca zaken ? Er hebben daar op dat stuk maar drie gezeten. Twee restaurants en een cafè.( Het Michieltje ) is bij het rijtje van Assorgia panden gevoegd. Costa Smeralda is nog steeds van Assorgia En het gewezen restaurant Spijz , staat nog steeds leeg. Overigens , is de verpaupering , niet daar begonnen, maar verderop in de Koningstraat toen het pand van Jan Dronkers werd opgekocht (citadel) en men het vervolgens liet vervallen, zo erg , dat de kakkerlakken uit het pand kropen. Ze hadden namelijk “”vergeten”” het pand na aankoop met alles erop/aan en erin te ontruimen. Drank en voedsel , hebben daar jaren liggen rotten. Dat is ook de Gemeente/Woningstichting.

 19. Wie gaat er nu naar die tochtige oude scheepswerf om een pizza te eten. Normaal heb je daar niets te zoeken. Nee dat gaat hem niet worden daar.

  • moet eerlijk zeggen dat Willemsoord er gezellig uitzag de hele zomer die gelukkig lekker lang was, mooie klassieke vaartuigen in de haven, alle terrasjes continue lekker vol (ook aantrekkelijk voor de texelgangers die hopelijk daardoor ook vaker een bezoekje of tussenstop gaan maken), leuke goed bezochte evenementen, het is wat moeizaam op gang gekomen maar begint nu wel iets te worden, misschien volgende keer de ijsbaan ook die kant op en hoop dat met de verschuiving van de horeca het nog wat beter gaat worden, dit kan DH wel gebruiken met altijd maar die negatieve azijnzeikers.

   • Het zou helemaal aantrekkelijk worden, ook voor mensen die Den Helder per trein bezoeken, als er dan openbaar vervoer zou komen naar Willemsoord.
    Er zijn veel mensen die Willemsoord te ver vinden om vanaf het station naartoe te lopen en ook weer terug.

    • er is een bushalte bij het marinemuseum, die zouden de mensen kunnen pakken, dan langs het marinemuseum en leuk even onder de onderzeeër doorlopen en gearriveerd op Willemsoord (weet niet of dit duidelijk is aangegeven maar daar zouden ze op kunnen winnen / verbeteren dan)

     • Daar heb je niet veel aan. Die halte is van lijn 33 naar de Teso en die rijd op tijden dat de boot vaart. ’s avonds na halftien ( laatste boot) rijd die bus niet meer.

     • maakt voor dagjes mensen toch niets uit? er word gevraagd over openbaar vervoer, dat is dus gewoon aanwezig, het is makkelijker om naar Willemsoord te reizen dan naar Julianadorp….

   • @RB: Inderdaad, azijnzeikers genoeg! Willemsoord is mooi gerestaureerd en Carlo kan daar zijn succesvolle onderneming prima voortzetten. Willemsoord zal steeds beter en steeds mooier worden, genoeg ruimte en historische duiding. Wat wil Den Helder nog meer? Waar Cape Holland flopte zal Willemsoord zegevieren. Beter voor Den Helder en uiteindelijk beter voor de Heldenaar!

    • Gerestaureerd ?? Is restaureren, een grote schoenendoos op een gebouw zetten en een oud gebouw , voorzien van aluminium puien en schuifdeuren . een restaurant neerzetten als een aquarium (Stoom), een gebouw uit de jaren dertig slopen en op die plaats een glazen stolp neerzetten met een scheepswrak, dan zie ik restaureren toch wel even anders.

    • @e & Henk: Er is natuurlijk veel over te zeggen, alles is lang niet perfect. Niets doen kan altijd nog en de vraag is of dat de oplossing is?

     Hoe zouden jullie het graag zien en betalen?

 20. Wat zijn nou eigenlijk de plannen met de oude binnenstad nu dat alles langzaamaan richting Willemsoord vertrekt. Wordt alles platgegooid en opnieuw als woning opgebouwd of wordt het een groot open niemandsland?

  • da’s dan tenminste een lokale ondernemer, beter dan normaal waar de gemeente zo’n beetje uit iedere uithoek ondernemers contracteerd behalve uit Den Helder…..

 21. @RB Het geboortehuis van Pieck, is in handen van de stadsvernielers, maar is nog niet zolang geleden intern verbouwd nadat het was afgekeurd door de brandweer. Dit pand en het pand ernaast , worden nu bewoond door bemanningsleden van zeilende handelsvaart. En voor wat het OV betreft naar Willmsoord, daar heeft schouwburg bezoek niets aan. Die mogen in het donker, lopend over die kale vlakte naar huis of station.

 22. Den Helder wordt maar corrupter en corrupter. Inmiddels is het een vriendenrepubliek geworden die niet meer op komt voor de “normale” burger.
  Op NHD was een reactie te lezen van Bernard Fritzsche, oud wethouder financiën (VVD). Een insider die naar alle waarschijnlijkheid nog regelmatig op het stadhuis te vinden is. Citaat; “Ik heb uit de wandelgangen begrepen dat dhr Assorgia begin vorig jaar al een rekening van de gemeente heeft ontvangen maar is daarbij gezegd dat hij deze niet zal voldoen. Je kan niet om 5over12 het plan verlaten zonder dat er kosten zijn verrekend. Het is en blijft gemeenschapsgeld. Goed dat D66 hier vragen over stelt.” Einde citaat.
  Benieuwd of Wethouder Michiel Wouters (BvDH) actie gaat ondernemen tegen zijn fractieleider en ondernemer Carlo Assorgia. Want de rekening moet wel door de pizzabakker worden betaald.
  Of is de pizzabakker het volgende “vriendje” die overal mee wegkomt.

  • Hij gaat hier mee wegkomen Andrea. Let maar op. Zou me niets verbazen dat de rekening part of the deal is geworden met de verhuizing van zijn Costa Esmeralda naar Willemsoord. Vind het te verrassend nieuws nl. nadat eerst het oude Postkantoor voor hem in beeld was. Vind dat hij overigens moet opstappen. Als hij inderdaad weigert om de rekening te betalen aan de Gemeente en je hebt daarnaast een politieke functie in dezelfde Gemeente is er een belangenverstrengeling. Het gevaar is dat het in een achterkamertje geregeld gaat worden waarvan de burger niets hoort. “In het belang van de oplossing” worden er geen mededelingen gedaan zal onze Burgervader aan de Raad uitdragen.

   • Ik zij toch al , “”voor wat hoort wat”” deal !? Jullie krijgen van mij dit, en ik wil of verwacht van jullie dat. De reactie van Fritzsche (als dat waar is ) zegt eigenlijk al genoeg !

    • Hebben jullie er al eens bij stilgestaan, dat de onthulling( uitlekken) van Fritzche, weleens een politieke zet kan wezen van VVD zijde,( te meer ,omdat een uitgerangeerde VVDér er mee komt ) om een lastpak en wederom een kleine plaatselijke politieke partij de nek om te draaien . De publieke opinie doet de rest , Assorgia krijgt geen stem meer , daar hij het vertrouwen bij de kiezer is verloren en de opmerking van Fritzche ( VVD) , duwt de partij de afgrond in. Zo is de stadspartij ook afgemaakt. Eerst in het pak naaien en dan de nek om draaien.

     • dat vertrouwen van de kiezers was hij toch al kwijt, heeft hij geen Fritzche voor nodig gehad…..

     • De onthulling van Fritzche komt denk ik niet vanuit de VVD. Ook daar laat hij zich de laatste tijd best kritisch over uit.
      Zoals Peter al zegt het kan part of de deal zijn geweest met de verhuizing naar Willemsoord. Een smerige deal waar niet alleen de gemeente, maar ook Woningstichting, Zeestad, Willemsoord en Tuin (eigenaar odeklonje/postkantoor) bij betrokken is. De kern van vriendjespolitiek waar Assorgia inmiddels bij hoort.
      Het lijkt er sterk op dat Assorgia al voor de verkiezingen zich bij deze club heeft aangesloten. Dat is ook te zien bij het Postkantoor. Een groot deel van de raad wilde de ontruiming van het postkantoor tegen houden, en Assorgia heeft dat voorkomen. Later bleek hij al met Tuin te hebben gesproken om zich in het postkantoor te vestigen.Nu heeft hij besloten om de voordeur van het pand Dok51 te delen met de eigenaar van Odeklonje (Tuin en vd Berg).
      Dok51 was een fiasco, die tegen beter weten in werd ondersteunt door de gemeenteraad. En weer was de burger de pineut om voor deze kosten op te draaien. En weer wordt er door de gemeente met die zelfde ondernemers zaken gedaan.
      Ook de verwevenheid van Tuin/vd Berg met de gemeente wordt zichtbaar door de cateringactiviteiten in het stadhuis op de Kooy.
      Beter voor Den Helder blijkt slechter voor Den Helder te zijn. Tot één van de leden (Assorgia) geld kon verdienen in de vriendenclub waren ze tegen deze vriendenclub. Inmiddels zullen zij alles doen wat de vriendenclub wil.
      Beter voor Den Helder zal in de nabije toekomst opeens voor Nieuwbouw van het stadhuis zijn. De subsidies voor Willemsoord en de kampanje zullen rijkelijk vloeien. De bouwcombinatie Tuin/vd Wall zal niet meer worden aangepakt op de slechte bouw van het Zwembad en de Sluisdijkgarage. En Woningstichting en Zeestad zal geen haarbreed in de weg worden gelegen met de vernieling van de binnenstad.

     • Andrea, je pakt de koe bij de horens. Het is één grote kliek waarbij je moet horen als je het als ondernemer het wil redden. Doe je dat niet dan red je het niet. Ik heb aan den lijve meegemaakt wat er voor een smerige spelletjes er op WO werden gespeeld. Je vergeet één naam, die van kees Visser.

     • Peter, de naam Visser ben ik niet vergeten. maar de link tussen Tuin, vd Berg en Visser heb ik niet kunnen leggen.
      Kees Visser is een echte VVD-er, dus je hoeft daarvan niet meer aan te tonen dat hij graag zaakjes oplost binnen zijn vriendengroep. Het blijft ook raar dat iemand die niet kan rekenen hoofd financiën is van een gemeente.
      Je brengt me wel op het idee dat ik in de vriendengroep nog een partij ben vergeten, genaamd Port of Den Helder. Door het in pak naaien van Beter voor Den Helder zal daar de subsidiestroom ook rijkelijk blijven vloeien.

   • Kijk je vat het. Kijk eens wat Kees in zijn takenpakket heeft. Naast haven (Port of Den Helder) ook evenementen. De vorige ambtsperiode was dat ook zo. Hij was degene die me van WO weg wilde hebben ten furore van vriendjes van hem. Moest plots een doorlopende vergunning aanvragen, i.p.v. de normale evenementenvergunning, voor de kathedraal en drie jaar jaarcijfers inleveren omdat ik in de Bibob werd gegooid. Over de jaarcijfers inleveren was ik al duidelijk, die liggen bij derden op een bord gaf ik aan en het tweede was een grove belediging en machtsmisbruik. Hij had moeten volstaan met de normale scan. Bovendien werd de Bibob oneigenlijk gebruikt, immers ik kocht geen pand en derhalve geen grote bedragen mee gemoeid die onder de loep zouden moeten worden genomen volgens de wet. Ik ben in dat gesprek dan ook opgestapt en was het overduidelijk wie hij diende. Weken later kreeg het bedrijf van Tom de doorlopende vergunning alsmede de Kampanje. Zonder Bibob en na de Dok 51 affaire.

    • Het is verschrikkelijk dat ze zich dit soort praktijken veroorloven. En dat Visser dit doet met zijn VVD pet doet om de kampanje te promoten (en daarbij alle viezigheid van de verplaatsing) geloof ik graag. Maar is er ook aan te tonen dat hij van de weigering in uw richting ook persoonlijk beter is geworden. Daarom is het belangrijk te weten wat de persoonlijke banden zijn met Tuin en vd Berg.
     Bij Assorgia is het duidelijk, is een zakelijke band. Bij Visser is het jammer genoeg nog niet duidelijk. Maar misschien weet u meer?

     • Uiteraard weet ik niet wat zijn belang hierin was Andrea. Misschien wel uit sympathie voor Tom en Kees Jan. Het zijn dan ook twee aardige gasten. Ik kwam Kees wel regelmatig tegen in de horecapanden die door het duo werden uitgebaat. Hoe het uiteindelijk met zijn afrekenbonnetje ging weet niemand natuurlijk.

 23. Maar het is wel frapant, dat Fritzche nadat het nieuws van de pizzarestaurant bekend was geworden ,en daar een storm van kritiek op kwam, hij in de volgende editie met dit bericht komt. Lijkt er veel op , dat hij het vuurtje nog effe verder wil opstoken. Politiek, is een smerig spelletje.

  • Kan me ook niet aan deze indruk onttrekken. Carlo dacht slim te zijn door via de politiek in te gaan zakelijk voordeel te gaan halen. Maar kan wel eens een nekslag zijn en een inschattings blunder. Kan hem nog wel eens klanten gaan schelen hierdoor. Stemmers op hem, die zich nu in de maling voelen genomen, zullen pizza’s ervaren met een bijsmaakje.

   • Niet alleen Carlo en zijn partij., krijgen met zulke spelletjes klappen . Ook de VVD krijgt door deze smerige praktijk een ferme klap.

    • Al jaren krijgen ze klappen. Leugens, bedrog, frauderende leden enz. Maar toch zijn ze telkens weer de grootste en mogen ze regeren. Ze weten telkens een partij te vinden die vooraf aan de verkiezingen anti VVD is en na de verkiezingen vervolgens een coalitie met de VVD gaat smeden. Ze worden gewoon baantjes beloofd op prachtige zetels. Peter R en Carlo A zij hier lokaal de voorbeelden die de ommezwaai maakten. VVD Burgemeester Schuiling is hier een meester in om dit aan te sturen. Elimineren van de vijanden en het rijkelijk belonen van degenen die in de pas van de VVD lopen of blijk geven willen te gaan lopen. Den Helder zal nooit van deze badgasten verlost worden.

 24. De jeugd onder 18 in ieder geval blij dat de Odeklonje en Hachi lounge blijven anders hadden ze nergens meer dronken kunnen worden tot hun 18de, daar wordt het oogluikend toegestaan.

  • En tot vijf uur de boel in de Koningstraat e.o. wakker houden met dronken gejoel en geschreeuw, daar sluitingstijden niet meer gecontroleerd of bestraft worden . Blij dat het hele rotzooitje naar Willemsoord gaat.

 25. Ik wil me niet mengen in de discussies over de verplaatsing van de horecazaak van Assorgio, Dat hebben inmiddels al bijna honderd anderen gedaan. Ben niet bij de besprekingen geweest en zal me ook om die reden van ieders commentaar onthouden. Waarbij de samenstelling van de pizza in de Koningstraat er al helemaal niet aan doet. Uit historisch oogpunt vrees ik wel dat in navolging van veel andere vooroorlogse panden in de binnenstad met vaak een interessant verleden, daar heeft onze woonplaats er niet zoveel meer van, zal verdwijnen. Daar zal een gemiddeld zakenman zich waarschijnlijk minder druk over maken dan een doorsnee geschiedvorser en geveltoerist. Daar moeten we ons helaas in berusten.

  • In plaats van te berusten Marinus, kan je ook je schouders onder het behoud wat er nog is zetten. Juist jij , die zo bevlogen is , met wat alles met de stad te maken heeft , moet juist niet gaan berusten. Of ben je soms ook afgeserveerd door het college.

  • Wat ben je uit historisch oogpunt passief Marinus. Zo ken ik je niet. Je hebt je toch ook niet laten inpakken?

  • Je hebt je lekker laten inpakken Marinus Vermooten? Of mogen we je ook al in de categorie vrienden van plaatsen?
   Als je een echte vent bent laat je je partij vragen stellen over deze stinkende deal.
   Ook jij hebt 4 jaar lang niets gedaan aan Zeestad en Woningstichting en de afbraak van de stad. 4 Jaar lang heb je je stem kunnen laten spreken, maar zelfs bij het wegsturen/aanstelling 2e termijn van de burgemeester heb je je keutel ingetrokken.
   Door hier in de reacties iets te schrijven meng je je in de discussie. vandaar dat iedereen ook op je reageert.

   • De mensen die mij kennen weten hoe de sloop van beeldbepalende panden mij ter harte gaat. Ik bezit helaas niet het financiële vermogen om een wig te slaan ter voorkoming van de sloop van dergelijke panden.

    • Maar Marinus , je hebt er ,als je eerlijk bent , ook in je politieke tijd niet naar omgekeken laat staan dat je ertegen op kwam , dat de halve stad onder je kont vandaan gesloopt werd . Ook nu doe je dat niet.

     • Heb in voorgaande raadsperiode gepleit voor renovatie prijs (herstel oude panden) en behoud van beeldbepalende panden, heb dit in mijn beschouwingen in de raad met vuur en vlam betoogd en als geboren Jutter met een hang naar het verleden probeer de historie via boeken, radioprogramma’s, artikelen enz. week in, week al tientallen jaren uit te dragen. Ik betreur wat er de afgelopen 75-80 jaar hier aan waardevolle panden is gesloopt en mogelijk nog aan historische panden gesloopt zal worden. Op grond van het overdragen van historisch onderzoek werd ik overigens in 2000 gekozen tot de Jutter van het jaar. Hoe graag ik ook zou willen meer kan niet van mij worden gevraagd.

    • Niemand zegt dat je uit eigen financiële vermogen panden moest redden tegen de ondergang. Dat was juist je taak als gemeenteraadslid, wat je 4 jaar lang hebt verzaakt!
     Ook je stilzwijgen van belangenverstrengelingen in de politiek staat niet goed in je reputatie.

 26. hoe triest kan je wezen als je zoveel shit over iemand schrijft en dan ook nog niet je eigen naam durft te vermelden op twee personen na dan. Je mag er van mij van alles over vinden, maar ga dan even bij Carlo langs.of vermeld even je eigen naam onder je commentaar. Jammer dat Den Helder actueel dit nog steeds toelaat.

  • Hoe triest kan je wezen, dat je als gemeenteraad deze vriendjes politiek laat voortduren….
   Hoe triest kan je wezen, dat je als politicus (hele raad) kosten wat kost elkaar blijft afdekken….
   Hoe triest kan je wezen, dat je als gemeenteraad niet meer opkomt voor de Burger….
   Hoe triest kan je wezen, dat je als politicus (hele raad) er voor zorgt dat niemand meer geloofd in de democratie..

  • Beste Harrie, je bent het eerste raadslid dat reageert, prima. Kun je hier de volgende vraag beantwoorden?: Mag een zakenman die fractieleider is van de grootste regerende coalitiepartij zaken doen met de b.v. Gemeente? Een b.v, die hij zonder last of ruggespraak namens de burger hoort te controleren en besturen met name financieel en qua verhuurbeleid. Als voorbeeld noem ik: gemeentelijke feesten in de schouwburg; de veel te hoge huur die de Schouwburg betaalt aan Willemsoord b.v..

   • @Henk van Kuijk het gaat inmiddels om meer instellingen waar Assorgia geen beslissingsbevoegdheid heeft als raadslid vanwege (schijn van) belangenverstrengeling.
    Hij heeft (de schijn van) belangenverstrengeling bij de volgende onderwerpen; Gemeente, Willemsoord, Zeestad, Woningstichting, Kampanje, Horeca, en alle projecten die worden uitgevoerd door Tuin.
    Met de verplaatsing van de pizzeria naar Willemsoord heeft hij zichzelf monddood gemaakt. En het begint wel erg op te vallen dat zijn partij ook in alle toonaarde zwijgt.

    • Hij heeft als zakenman geen contract met Woningstichting, maar dat kan wel. Hij investeerde zelf, net als de gemeente en Woningstichting, in het Prinsenplein-plan. Dat plan is niet gesneuveld door hem. Het had mogelijkheden. Een raadslid mag investeren in de stad, niks mis mee. Maar hij hoort geen contract te sluiten met een van de gemeentelijke “private partijen”, dan word je chanteerbaar als raadslid. En monddood voor de burgers die je vertegenwoordigt. Want afhankelijk van de gemeente, notabene jijzelf bent daar bestuurder en controleur. De vraag is nu dus wie dit gewoon durft te zeggen, of dekt iedereen iedereen, zoals zo vaak? En dan D66 met hun vraag over belangenverstrengeling….. wie stond er in 2014 op hun verkiezingslijst? De directeur van de Schouwburg….. kameleons.

     • Assorgia hoeft geen contract te hebben met Woningstichting. Hun zakelijke transacties gaat om bedrijfsvastgoed en gronden. Het plan Prinsenplein was een investering in eigen vastgoed, nu hij dit heeft losgelaten is de schijn van belangenverstrengeling groter geworden. Er is geen transparantie in de deals die hij met Woningstichting heeft gesloten, waaronder zijn panden en gronden.

   • Beste Henk, dat mag hij zeker, zolang zakelijke belangen maar niet in de weg gaan staan. Volgens mij hoef ik jou niet te vertellen hoe kritisch Carlo altijd is geweest richting Willemsoord en bv. de schouwburg. Mocht er een zweem van belangenverstrengeling ontstaan, maar dat denk ik niet, dan zal ik de eerste zijn die hem daar op aan spreekt. De kadernota zal wat dat aan gaat de eerste test zijn voor jou om dat te controleren. Ik waardeer het trouwens dat jij wel gewoon onder je eigen naam reageert.

    • Ja, hij is (terecht) kritisch geweest. Maar laatst hoorden we de Stadspartij kritische vragen stellen over het ontslag van de beheerder van Willemsoord, en BvDH bleef stil. Iedereen kan weten, dat je als huurder de geluiddemper erop zet. Je kan, ook niet naar de burger, onbevangen kritisch zijn naar het beleid Willmsoord. Het is natuurlijk ook komisch: huren van jezelf, want je bent zelf bestuurder van Willmsoord, ondanks alle verhullende b.v. naampjes. Daarom moet Carlo zijn raadslidmaatschap opgeven. Verder: ik reageer nooit anoniem.

     • Henk, de regel is zo dat als er een fractie vragen stelt over een bepaald onderwerpandere fracties dit niet nog eens over gaan doen, dan wacht je in eerste instantie de beantwoording af. Dit heeft dus niets met de door jullie vermeende belangenverstrengeling te maken. beoordeel mensen gewoon op hun daden, dat maakt de discussie zuiverder.

  • Het valt wel op dat de reacties van Harrie van Dongen alleen bestaat uit het verdedigen van het college en mede raadsleden. En verder nooit inhoudelijk reageert op de vragen…. En als hij reageert de verantwoording op ander schuift.
   Toch in het pak laten naaien? Ook na de ruzie met Kos en de daarop volgende crisis in de stadspartij? Waarom toch op het laatste moment niet uit de partij stappen? Is ook jou iets beloofd?
   (Wel makkelijk dat zijn partijgenoten wel een borreltje lusten en dan loslippig worden)

 27. Ik vind het toch weer onbegrijpelijk dat er diverse horeca-ondernemers zich laten naaien door Tuin en zijn loop jongen T vd Berg en zich over hebben laten halen om naar Willemsoord te verhuizen. Binnen 5 jaar is de helft failliet en hun zaak en centjes kwijt en lachchende derde is het bouwbedrijf die elke keer weer de verbouwingen realiseerde.

 28. Wat mij nu in gedachten schiet, is dat de stadspartij in het begin een verwoed voorstander was van het Assorgia plan. En nu dat diezelfde Assorgia in opspraak raakt ,komt opeens ene van Dongen in beeld , die het opneemt voor Assorgia.. Assorgia , die bij de stadspartij , zeg maar uitgescheten was , wordt nu in bescherming genomen ? Komt die ommekeer soms omdat de Assorgia club zich in het pak heeft laten naaien , net als de stadspartij ? En is het nu weer , welkom bij de club van overlopers ?

 29. Voor een raadslid hoeft die transparantie er ook niet te zijn, want Woningstichting is geen gemeentelijke onderneming. Nu hij zaken doet met een gemeentelijke onderneming, moet hij aftreden als raadslid, want je kan niet tegelijkertijd je eigen portemonnee dienen en de burger, en dat is hier nu het geval. Hij had bijvoorbeeld wel een deel van V&D kunnen huren van Woningstichting, een onafhankelijke stichting. En weer niet een deel van het postkantoor, omdat daar gemeentelijke belangen (nog) spelen, juridisch.

  • Wel als dat raadslid ook plannen in de raad moet goedkeuren van die zelfde Woningstichting

   • Dat klopt. Prima punt. Ik stel mijn standpunt bij: Dan kan het ook niet samengaan met raadslidmaatschap. De kern is inderdaad: niet met twee Petten op zitten, twee belangen dienen. Kopen van Woningstichting kan wel, eenmalige actie.

 30. Nou dit was weer de eerste keer sinds lange tijd dat ik op dit anonieme forum heb gereageerd, omdat er iemand beschadigd wordt door het gros van de mensen die niet het lef hebben om onder hun eigen naam te reageren. Ik wens jullie heel erg veel succes met jullie klaagzang vanaf de bank of keukentafel. Houd elkaar vooral bezig, want er is geen hond die zich hier verder iets van aantrekt dan wel iets mee zal doen. Even zo goed de aller beste wensen.

  • Dat is ook het probleem van raadsleden zoals jij. Je trekt je helemaal niets aan van de burgers…. Ook niet als mensen met hun naam reageren…. Afdekken van misstanden is op dit moment het enigste wat de gemeenteraad doet. D66 had tenminste het lef om er vragen over te sturen naar het college. En ook daar trekt de Stadspartij zich niets van aan.

  • Walgelijke arrogante reactie!

   “Ik wens jullie heel erg veel succes met jullie klaagzang vanaf de bank of keukentafel. Houd elkaar vooral bezig, want er is geen hond die zich hier verder iets van aantrekt dan wel iets mee zal doen. Even zo goed de aller beste wensen.”

   Harrie van Dongen is vergeten waar hij vandaan komt, heeft kans gekregen in gemeente politiek heeft weinig opleiding verder. (1100 euro netto ongeveer is de reden voor hem)

   v.Dongen vergeet dat dit forum door velen mensen gelezen wordt en er maar weinig reageren.

   Graatloos wezen ben je in mijn mening.

  • “er is geen hond die zich hier verder iets van aantrekt dan wel iets mee zal doen” zo gaan we dus met burger om hier in de gemeente Den Helder, diep triest antwoord van een volksvertegenwoordiger, ik wet al wat ik niet ga stemmen komende verkiezingen

  • Wat een vreselijk arrogante reactie van iemand die alleen z’n zakken vult met gemeenschap gelden. Wij betalen raadsleden die zijn aangesteld het volk te vertegenwoordigen t.a.v. beslissingen. Harrie heb ik nooit iets zinnigs zien bijdragen wat goed is voor Den Helder. En burgers afschilderen als honden gaat een brug te ver. Hij kan bijv. ook kritiek die hier wordt gespuid, veelal onderbouwd, proberen te weerleggen via dit forum. Maar niets van dat, alleen maar oliedomme opmerkingen van Harrie. Afserveren met de komende verkiezingen, er zal geen hond meer zijn die op hem stemt.

 31. Ik beschadig hem helemaal niet hoor, Harrie. Maar op een heldere situatie van belangenverstrengeling, reageer je slechts met: het kan, we houden het in de gaten. Precies, zoals ik voorspelde, het gesloten front van het college. Dat zo de stad beschadigt. De ons-kent-ons cultuur. Een kloof met de burger, die zich niet vertegenwoordigd voelt. We weten nu in ieder geval wat de Stadspartij vindt. Belangenverstrengeling mag.

 32. We zullen dit onthouden voor de volgende verkiezingen. Deze uitspraak van raadslid van Dongen van de stadspartij, zal deze partij parten spelen. De door hem genoemde honden (burgers) zullen de stadspartij geen stem meer waardig vinden. De man heeft nog steeds niet door, dat hij met zijn opmerkingen , de grote partijen , die het kleine grut eruit wil werken in de kaart speelt . Voor de grote partijen , waren jullie de luizen in hun pels , waardoor zij allemaal veel stemmen verloren. Deze partijen zijn nu hun pels aan het schudden , om van jullie aftekomen. En meneer van Dongen ,ziet dat vooralsnog niet en graaft met zijn opmerkingen zijn eigen politieke graf.

  • Afgezien van de uiteenlopende meningen, die in ons democratisch bestel heel belangrijk en vaak noodzakelijk zijn, of ze altijd doordacht en onderbouwd zijn doet er even niet toe, ben ik wel van mening dat ingestuurde reacties gewoon met eigen voor en achternaam geplaatst moeten worden zoals de Helderse Courant dit ook al jaren zeer terecht voor plaatsing als absolute voorwaarde stelt. Het niet voor je eigen naam durven uitkomen beschouw ik persoonlijk als meer dan een onwaardig. Gewoon openlijk met eigen naam en niet stiekem achter een mening verschuilen. Kom op zeg…

   • Ook ik ben een voorstander van onder je eigen naam reageren,heb ik ook altijd gedaan.
    Maar in sommige gevallen kan het wel eens noodzakelijk zijn om anoniem te reageren.
    dit uit zakelijke dan wel privébelangen om represailles te voorkomen.
    Maar liever uitzondering dan regel,dit ter beoordeling van de redactie.

   • Maar nu nog even jouw eigen mening met naam, Marinus, je niet verschuilen: Vind je dat deze belangenverstrengeling kan of niet kan? Hij is onderbouwd. Ik loop even de partijen af.

    • Beste Henk, vindt het moeilijk hier zonder voldoende gedegen informatie op voorshands een conclusie aan te verbinden. Ik ben als commissielid van Maatschappelijke Ontwikkeling ook niet echt van dit onderwerp op de hoogte om hier nu een pasklaar oordeel over te geven. Vanochtend het artikel gelezen van januari 1994 (Helders Weekblad) 25 jaar geleden over je betrokkenheid bij je woonomgeving in Julianadorp. Een gedeelte hiervan met de bijbehorende foto ( in mijn bezit) wil ik gebruiken voor het boek Den Helder jaren negentig deel 1 (1990-1994). Kan ik je hier deze week wat vragen over stellen, ook voor Nostalgia (Den Helder in het zilver). Heb ook fraaie foto’s uit de tijd dat je als troubadour op het schip van Kees optrad. Leuke jaren….groet Marinus

     • Wat een slap verhaal Marinus Vermooten. je bent meerdere malen raadslid geweest en verschuil je dan niet achter het feit dat je nu commissielid bent. Ook heb je niet meer nodig dan de informatie die hier is gedeeld.
      Als u Assorgia wil verdedigen en er niet voor uit wil komen dat Assorgia in deze zaak (de schijn van) belangenverstrengeling heeft, zeg dat dan gewoon. En draai er niet omheen…..
      Kom is in het heden, en laat het verleden alleen in je boeken terug komen….

 33. Harrie, dat is nu net het punt: je moet niet de daden afwachten, je mag verwachten van raadsleden dat ze met hun handen vrij kritisch kunnen zijn, namens de burger, en zich niet aan een partner binden die ze tevens moeten beoordelen en controleren, zelfs besturen. “Belooft u zonder last of ruggespraak…?” Ja, dat beloof ik, zeggen ze allemaal, maar de waarheid is vaak anders. Die van jou ook, en je partij.

 34. Pizza’s zijn slecht voor uw gezondheid. Het leidt tot waanvoorstellingen en is slecht voor de potentie.

 35. Toch bizar. Er zijn 31 raadsleden. Behalve Harrie (wat ik waardeer, alleen zijn standpunt niet) reageert er helemaal niemand. En elk weldenkend mens kan zien dat het belangenverstrengeling is. 141 Reacties. Conclusie: deze raad is van uiterst bedenkelijk niveau. Net als de burgemeester die de eed afneemt, en moet waken, boven de partijen. En dat niet doet. Er is een enorme kloof met de burger. Alleen het eigen belang telt. Zo, die Nieuwjaarsreceptie hebben we weer mooi gehad. Was gezellig.

  • For sure…. was die nieuwjaarsreceptie gezellig, het is het delen van de boter op hun hoofd.
   En ze namen nog een slok.

Comments are closed.