Prinsessen voor het Willem Alexanderhof

1

Julianadorp – Het college heeft weer nieuwe namen bekendgemaakt voor de straten in het Willem Alexanderhof. De toekenning van nieuwe namen is nodig, omdat het woningbouwproject een volgende fase is ingegaan.

Eerder was voor dit deel van de woonwijk al de straatnaam Prins Clauslaan toegekend en daar komen nu bij: Prinses Christinastraat, Prinses Irenestraat en Prinses Margrietstraat. Het Koninklijk Huis heeft officieel toestemming gegeven voor het gebruik van de namen.

In het Hof zijn al straten als de Koningin Máximalaan, Prinses Alexiastraat, Prinses Arianehof, Prinses Amaliahof, Prins Constantijnstraat en de Prins Frisostraat.

1 REACTIE

  1. gewoon uit interesse, hoe komt het eigenlijk dat de echtgenote van de huidige koning een koningin is waar de echtgenoten van onze vorige Koninginnen “maar” prins waren, zou Maxima geen Prinses horen te zijn? Prins Hendrik bij Koningin Wilhelmina, Prins Bernhard bij Koningin Juliana, Prins Claus bij Koningin Beatrix, Princes Maxima bij Koning Willem Alexander?

Comments are closed.