Rabobank ondersteunt cultureel initiatief Noorderhaven

0

Julianadorp – ’s Heeren Loo mocht donderdag 24 januari een cheque ter waarde van 6.000 euro in ontvangst nemen van Rabobank Kop van Noord-Holland. Ruud Ramaekers, ledenraadslid Rabobank en Annette Hof van Rabobank Kop van Noord-Holland overhandigden de cheque aan Marianne Rijnders, initiatiefneemster van de Noorderbakens.

De donatie wordt gebruikt voor het baken ‘kudde schapen en een geit’. De cheque werd in ontvangst genomen in het bijzijn van de makers van het kunstobject, Rutgerjan Bredewold (kunstenaar) en Rob Glas (steenhouwer) en directeur van ’s Heeren Loo Wiebrand Top.

Noorderbakens
Marianne Rijnders nam twee jaar geleden het initiatief voor het plaatsen van twaalf herkenbare kunstobjecten op woonzorgpark Noorderhaven. Zij wil het terrein van Noorderhaven aantrekkelijk maken voor bezoekers en bewoners. “Hiermee haal je mensen met een beperking, zoals mijn zoon Huub, uit een isolement”, aldus Rijnders. Het baken ‘kudde schapen en een geit’ symboliseert de gedachte dat je opgenomen kunt worden in de samenleving ondanks dat je afwijkt.

Rabobank Kop van Noord-Holland ondersteunt verschillende evenementen en projecten die bijdragen aan een sterkere lokale samenleving. Dit doen zij door een deel van de winst terug te geven aan de lokale samenleving. Met sponsoring en donaties versterken zij het verenigingsleven en daarmee de plaatselijke gemeenschap.