Schoolvoetbal met nieuwe spelvormen

0

Den Helder – Voor de 92ste keer strijden de basisscholen van Den Helder en Julianadorp in maart en april om de felbegeerde schoolvoetbaltitels. De organisatie, Stichting Schoolvoetbal Den Helder, heeft alle 26 basisscholen inmiddels een uitnodiging gestuurd en de teams kunnen tot 8 februari worden ingeschreven.

Dit jaar voor het eerst heeft de Schoolvoetbalcommissie te maken met nieuwe spelvormen die door de KNVB zijn voorgesteld. De elftallen, 7 tegen 7 en 4 tegen 4 komen te vervallen. Hiervoor in de plaats komen 8 tegen 8 en 6 tegen 6. De achttallen zijn voor de meisjes en jongens van groep7 en 8. 6 tegen 6 zijn voor de meisjes en jongens uit groep 3 tot 6.

Het toernooi wordt gespeeld op de woensdagen 29 maart, 3 april en 10 april 2019.

Gratis deelname
Stichting Schoolvoetbal Den Helder laat weten dat het evenement ook in 2019 weer op vele enthousiaste sponsors kan rekenen. Daardoor is het opnieuw mogelijk voor alle kinderen om gratis deel te nemen aan dit enorme voetbaltoernooi. Winnen of verliezen, schoolvoetbal blijft voor elk kind een waardevolle, blije herinnering. Een herinnering die tevens mogelijk wordt gemaakt door de samenwerking tussen voetbalclubs JVC, HCSC, FC Den Helder. En natuurlijk de vele vrijwilligers van de schoolvoetbalstichting.

Kijk voor meer informatie over de stichting en de komende editie van het schoolvoetbaltoernooi op de website van het schoolvoetbal.