Stefan Boekel wint eerste ledentoernooi Entre Nous

0

Den Helder – Stefan Boekel heeft zaterdag het eerste ledentoernooi van jeu de boulesvereniging Entre Nous gewonnen. Onder prima weersomstandigheden is er een beging gemaakt aan de ledentoernooien, die bestaan uit een reeks van twaalf speeldagen, elk gespeeld op de laatste zaterdag van de maand.

Om elf uur begonnen de wedstrijden van vier voorrondes. Na deze ronden stonden Rob Keuss met Rien Moerland tegen Stefan Boekel met Henk Loonstra in de finale. Het werd een boeiende finale die op en neer golfde. Tot aan de zesde menne (werpronde) ging het gelijk op.

In de daarop volgende menne konden Boekel/Loonstra een gaatje slaan van vier punten en kwam het duo op een voorsprong van 10-6. Het werd zelfs 12-6, maar toch kwamen Keuss/Moerland nog terug tot 12-8, maar dit was niet genoeg, want in de 10e menne trokken Boekel/Loonstra de winst naar zich toe en wonnen de finale met 13-8.

Op grond van eerdere resultaten werd Stefan Boekel winnaar van dit eerste ledentoernooi, gevolgd door Henk Loonstra.