Streep door Tuindorp Goes Country & Western

12

Den Helder – Het evenement Tuindorp Goes Country & western gaat dit jaar niet door, zo laat de organisatie weten.

Het evenement heeft voor dit jaar minder subsidie gekregen dan vorig jaar en de kosten nemen toe, mede door hogere eisen van de gemeente. Denk aan de verplichting om toiletwagens te huren. “We liepen hier vorig jaar al tegen aan, waardoor het er even op leek dat het evenement vorig jaar al niet door kon te gaan, maar gelukkig zorgde de Woningstichting, als partner van het Wijkconvenant, er toen voor dat we deze factuur bij het convenant konden indienen.”

Dit jaar is er nog een flink gat n de begroting en dus is besloten het evenement te annuleren. “Ook het feit dat sinds het wegvallen van de wijkmanager de facturen van partners (vaak gereduceerde prijs) door zijn plaatsvervanger het afgelopen jaar lang zijn blijven liggen, maakt dat wij het nu lastig vinden om deze partners te benaderen om dit jaar weer mee te doen. Tevens vernamen wij dat de gemeente toch liever ziet dat we inkomsten vanuit het evenement gaan genereren, waardoor het evenement voor ons een te commercieel karakter krijgt.”

Entree
De organisatie heeft er in het verleden bewust voor gekozen geen verdienmodel te koppelen aan het evenement, zodat het voor iedereen toegankelijk is. “Daar komt bij dat entree vragen voor een open terrein als het Fort Dirksz Admiraal feitelijk onmogelijk is. Het omheinen zal het open karakter van het evenement teniet doen en de kosten voor deze omheining zal tevens drukken op de begroting.”

“Meer inzet om sponsoren te benaderen valt voor ons als vrijwilligersorganisatie qua tijd niet langer te combineren met ons reguliere werk. Daar komt bij dat we vanuit de vergunning geen vlaggen en spandoeken van deze sponsoren mogen ophangen. We realiseren ons dat we met deze beslissing heel veel mensen teleurstellen, het evenement trok de aandacht tot ver over de gemeentegrenzen. Daarbij was het evenement enig in zijn soort voor onze regio en de locatie was uniek!”

12 REACTIES

 1. heel jammer weer dat de gemeente voor dit soort geinige evenementen niet wat meer over heeft, zeker omdat het juist de gemeente is die strengere (duurdere) eisen stelt

 2. Oplossing? Verplaatsen naar Willemsoord, dan knallen de subsidie jampotten open in de kast bij de Gemeente. Gekheid op een stokje, schandalig dat een dergelijk initiatief de nek word om gedraaid.

 3. ik begrijp niet waarom er geen vlaggen en borden van sponsoren geplaatst mogen worden. Nog niet zolang geleden stond er in de Beatrixstraat een schaatsschuur wat aan alle kanten was beplakt met borden van de sponsoren. Ook de vlaggen van een niet nader te noemen aannemer stond op het dak.
  Waarom mag dat dan niet bij een niet commercieel wijkinitiatief die iets voor hun buurt willen organiseren. Dit soort niet commerciële evenementen zijn vaak leuker dan de grote evenementen waar het om de knikkers gaat en niet om de bezoekers. Dit is echt van de buurt, voor de buurt.

  • de niet nader te noemen aannemer steekt er een hoop geld in aan man kracht en materiaal dan mag je je naam ook op het dak zetten dacht ik zo

  • Omdat de gemeente dit soort uitingen met de vlaggen ziet als reclame en daar moet je vergunning voor hebben.
   En een vergunning kost geld. Zelfs een vereniging mag niet meer ongestraft een vlag voeren met reclame uitingen.

 4. Wat er vrij gemaakt was aan subsidie kan de gemeente dan beter aan het vogelasiel doneren.

 5. Gewoon feest door laten gaan en kijken naar wat andere oplossingen meschien kan de woningstichting tioletten geven door het evetement te sponsseren

Comments are closed.